Rolfs Flyg & Buss

Våra resor

title

Celle

En sagolik medeltida stad vid Lüneberger Heide

pris

4 dagar

3 575:-

Celle är en vacker stad. Den välbevarade stadskärnan är fylld med hundratals korsvirkeshus från medeltiden som ger staden en alldeles speciell atmosfär. Under resans gång besöker vi även den intressanta fågelparken i Walsrode.

Dag 1. Hemorten - Celle
Resan avgår 07.30 från Göteborg. Vi åker genom södra Sverige och Danmark. I Rödby tar vi färjan över till Puttgarden. Färjan tar 45 minuter och det finns möjlighet att äta ombord. Vi reser vidare förbi Hamburg mot Lüneburger Heide. Nära Soltau lämnar vi motorvägen och reser de sista milen på landsväg. Vi kommer till Celle vid 19-tiden där vi tar in på Intercity Hotel som ligger mitt i centrum. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Celle
Frukost och därefter gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Det var Hertigarna av Lüneburg och Braunschweig som byggde Celle och dess vackra 1300-talsslott. För att bli mer svårintaget byggdes en vallgrav och mur runt det. Vi promenerar genom Celles gågator och bekantar oss med centrum. Efter stadsrundturen har vi eftermiddagen fri för egna strövtåg. I Celles utkanter finns en av Europas största orkidéodlingar, Wichmanns, som både är affär och utställning. På kvällen är vi fria att själva välja middagsrestaurang bland stadens utbud.

Dag 3. Utflykt Walsrode och Bergen-Belsen
Efter frukost gör vi en utflykt till den stora fågelparken i Walsrode. Detta är världens största fågelpark och här finns cirka 5000 fåglar av alla de slag såsom exempelvis kolibrier, tukaner och strutsar. Efter lunch reser vi mot Celle och på vägen stannar vi för ett besök vid minnesplatsen för koncentrationslägret Bergen-Belsen. Här finns ett sevärt museum och intill finns platsen där lägret låg. Här finns bland annat en minnessten över Anne Frank som tillfångatogs i Amsterdam och skickades hit tillsammas med sin syster Margot. Efter besöket beger vi oss tillbaka till Celle där vi äter middag på hotellet.

Dag 4. Celle - Hemorten
Vi äter frukost och därefter beger vi oss hemåt. Vi tar färjan från Puttgarden till Rödby och räknar med att vara i Göteborg ca 20.45.

Avresan 30/7 Vinfest i Celle
Under några dagar i juli bjuder Celle till fest i den sköna sommarkvällen och det mesta går i vinets tecken. Festen är ett återkommande och populärt evenemang som lockar många besökare. På Grosser plan, där adventstidens julmarknad äger rum, har man nu förvandlat till en stor festplats. Här kan vi bänka oss mellan vinbodarna för att under gemytliga former provsmaka både viner och andra godsaker. Ett tillfälle du inte får missa!

Ingår: 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 2 middagar · stadsrundtur · utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 525:-
Resevaluta: Euro

Till den här resan finns flera olika påstigningsplatser.
Vi erbjuder även direkt tåganslutning från stora delar av Sverige.

Tryck på symbolen intill avresedatumet för att se vilka möjligheter som finns på just den avgången.
ResmålDatumPrisReseledarePlats
Celle 4d2015-07-30 Tor3575Lisbeth Rosen>8
Celle 4d2015-08-20 Tor3575Viveca Brunner>8

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se

footer