tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.30 Vårgårda, 09.10 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Vi beger oss med buss mot Stockholm där Silja Lines fartyg till Helsingfors kastar loss 16.45 och lotsar oss ut genom Stockholms vackra skärgård. Vi reser med ett av systerfartygen Silja Serenade eller Silja Symphony som stoltserar med promenadgator och nöjen av olika slag. Fartygets middagsbuffé ingår denna kväll.

Dag 2. Helsingfors – Lappeenranta
Efter frukost anländer vi till Helsingfors där vi börjar dagen med en stadsrundtur tillsammans med en lokalguide. Vi besöker bland annat Tempelplatsens kyrka, insprängd i ett berg i hjärtat av Helsingfors. Dess speciella arkitektur har gjort den till en av de mest berömda sevärdheterna i staden. Vi åker sedan österut mot Lappeenranta eller som det heter på svenska, Villmanstrand. Här checkar vi in på vårt hotell Scandic Patria där vi bor de kommande tre nätterna. Dagen avslutas med middag på hotellet.

Dag 3. Lappeenranta och Savonlinna
Idag upptäcker vi, tillsammans med en lokalguide, mer av Lappeenranta. Denna livliga turistort kallas Karelens södra port och grundades 1649. Här finns bland annat Finlands största sjö Saimen, som också är den fjärde största sjön i hela Europa. Under eftermiddagen beger vi oss sedan mot Savonlinna och dess berömda operafestival. Vi äter gemensam middag innan vi avnjuter en klassisk operaföreställning på Olofsborgs slott. På avgången 8/7 är det ”Spader Dam” av Tjajkovskij som framförs och på avgången 29/7 är det ”Tosca” av Puccini. Efter föreställningen återvänder vi till vårt hotell.

Dag 4. Båtutflykt till Viborg
Efter tidig frukost är det dags för en båttur på Saima kanal tillsammans med en lokalguide. Turen tar oss till Viborg, den numera ryska staden som under åren varit både svensk och finsk. På vägen passerar vi genom hela åtta slussar och avnjuter lunch ombord. Väl i Viborg gör vi en guidad rundtur och sedan har vi lite tid på egen hand. För eventuell shopping behövs rubel som även går att växla till sig på båten. Under eftermiddagen går vi ombord på vår båt igen återvända till Lappeenranta. På hemfärden landstiger vi i Nuijamaa och tar därifrån buss tillbaka till hotellet. Vi avnjuter en sen middag tillsammans som avslutning på denna innehållsrika dag.

Dag 5. Lappeenranta – Helsingfors – Stockholm
Frukost och utcheckning från vårt hotell innan vi börjar färden tillbaka mot Sverige. På vägen till Helsingfors stannar vi i Borgå för en guidad tur i nationalskalden Johan Ludvig Runebergs hemmuseum där vi kan uppleva hans hem i 1860-talets borgerliga stil i nära ursprungligt skick. Klockan 16.45 avgår båten från Helsingfors mot Stockholm. Ombord avnjuter vi middagsbuffé och trevligt sällskap under resans sista kväll.

Dag 6. Stockholm – Hemorten
Vi intar frukost innan vårt fartyg anländer till Stockholm 09.30 och beräknas vara åter i Göteborg cirka 18.00.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i insides dubbelhytt · 3 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · en lunch · 5 middagar · operabiljett sektion A · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelhytt och enkelrum 1 975:- · utsideshytt från 495:- per hytt
Resevaluta: Euro och rubel
Speciellt: Pass krävs för denna resa.

Andra liknande resor:

Sankt Petersburg

St Petersburg Moskva

Sankt Petersburg

Helsingfors

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se