tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda, 09.10 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bollnäs
Vi åker genom södra Sverige via Skara och Arboga. På vägen till Bollnäs passerar vi bland annat Västerås och Sala. I Bollnäs bor vi på Scandic Bollnäs som ligger centralt beläget med närhet till centrum och insjön Varpen. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Järvzoo och julafton
Vi inleder julafton med en god frukost innan vi åker till Järvzoo. Parken bjuder på Nordens vilda djur och här finns bland annat brunbjörn, varg, lo, räv, ren. Efter vårt besök i parken återvänder vi till hotellet där ett traditionellt julbord väntar. Mätta och nöjda tillbringar vi julaftonseftermiddagen på egen hand. Kanske myser via tillsammans i hotellets foajé eller tar en promenad längs någon av alla fina vandringsleder som finns i närheten. På kvällen vankas det julmiddag med bland annat lutfisk, julskinka och julgröt.

Dag 3. Julotta och Stenegård
Juldagen inleds tidigt i ottan då det serveras ottekaffe, glögg, pepparkakor och saffransbröd på hotellet. De som önskar kan sedan besöka Bollnäs kyrka, där vi tar del av en traditionell gudstjänst. Efter julottan återvänder vi till hotellet för frukost och därefter beger vi oss mot Stenegård i Järvsö, ett av Hälsinglands främsta besöksmål. Här finns bland annat ett besökscentrum för världsarvet Hälsingegårdar. Vi får följa med på en guidad visning och uppleva det idylliska Stenegård på bästa sätt. Efter den guidade turen bjuds det på fika innan det är dags att återvända till hotellet. Väl tillbaka på hotellet äter vi gemensam lunch och har sedan eftermiddagen och kvällen fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 4. Bollnäs – Hemorten
Vi äter frukost innan det är dags för avfärd. Under vår resa hemåt gör vi stopp där det finns möjligheter till att äta lunch. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg ca 19.00.

Ingår: Bussresa t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en eftermiddagsfika · en lunch · 3 middagar · ett julbord · entré till Järvzoo · julotta med fika · entré och guidad visning av Stenegård med fika · reseledare
Tillägg: Enkelrum 750:-

Andra liknande resor:

Midsommar i Dalarna

Stora Sverigeresan

Julfirande i Mora

Höga kusten

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se