tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda, 09.10 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bollnäs
Vi åker genom södra Sverige via Skara och Arboga. På vägen till Bollnäs passerar vi bland annat Västerås och Sala. I Bollnäs bor vi på Scandic Bollnäs som ligger centralt benäget med närhet till centrum och insjön Varpen. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Järvzoo och Julafton
Vi inleder julafton med en god frukost innan avfärd mot Järvzoo. Parken bjuder på Nordens vilda djur och här finns bland annat brunbjörn, varg, lo, räv, ren. Efter vårt besök i parken beger vi oss tillbaka till hotellet där det väntar ett traditionellt julbord. Mätta och nöjda tillbringas julaftonseftermiddagen på egen hand. Kanske mysa tillsammans i hotellets foajé eller ta en promenad bland alla fina vandringsleder som finns i närheten. Julmiddag på kvällen där vi bland annat bjuds på lutfisk, julskinka och julgröt.

Dag 3. Julotta och Stenegård
Juldagen inleds tidigt i ottan där det serveras ottekaffe, glögg, pepparkakor & saffransbröd på hotellet. De som önskar kan sedan besöka Bollnäs kyrka, där vi tar del av en traditionell gudstjänst. Efter vårt besök i kyrkan är det dags att återvända mot hotellet för frukost för att senare bege oss mot Stenegård i Järvsö. Här finns bland annat ett besökscenter för Världsarvet Hälsingegårdar.  Vi får följa med på en guidad visning och uppleva det idylliska Stenegård på bästa sätt. Efter den guidade turen bjuds det på fika innan det är dags att återvända till hotellet. Väl tillbaka på hotellet äter vi gemensam lunch och har sedan eftermiddagen och kvällen fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 4. Bollnäs – Hemorten
Vi äter frukost innan det är dags för avfärd hemåt. Under vår färd hemåt gör vi stopp där det finns möjligheter till att äta lunch. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg ca 19.00

Ingår: Bussresa t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en eftermiddagsfika · en lunch · 3 middagar · ett julbord · entré till Järvzoo · julotta med fika · entré och guidad visning av Stenegård med fika · reseledare
Tillägg: Enkelrum 750:-

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se