tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.30 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Louisiana – Köpenhamn
Vi åker genom södra Sverige och tar färjan från Helsingborg till Helsingör. Sedan kör vi längs den vackra Strandvejen till  Humlebaek där Louisiana är beläget. Här har vi nu möjlighet att utforska museet och dess fantastiska omgivningar. Det finns möjlighet att på egen hand äta en god lunch. Under eftermiddagen fortsätter vi söderut till Köpenhamn och checkar in på centralt belägna Mercur Hotel, där vi har nära till exempelvis Tivoli, Ströget, Rådhusplatsen och ett brett restaurangutbud. 

Aktuella utställningar på Louisiana:

Picasso Ceramics (1 februari – 27 maj)
Louisiana presenterar stolt en mindre känd del av Picassos verk; keramiken. Detta är den första omfattande utställningen i Skandinavien som fokuserar på den berömde konstnärens keramikföremål.

Gabriele Münter (3 maj – 19 augusti)
Louisianas stora presentation av den tyska konstnären Gabriele Münter ger ett nutida perspektiv på en konstnär som ännu inte är känd i vida kretsar, men som anses ha spelat en viktig roll för 1900-talets konst. Utställningen som är den första av sitt slag på flera årtionden visar mångsidigheten i konstnärens verk.

Ed Ruscha (17 maj – 19 augusti)
Sedan 1960-talets början har ingen annan så grundligt tolkat utvecklingen av den moderna visuella kulturen i, och runt omkring, Los Angeles som Ed Ruscha. Med sina coola tolkningar av Hollywood-logotyper, stiliserade bensinstationer och arketypiska amerikanska landskap är han en central figur i den amerikanska 1900-talskonsten.

Utställningarna finns närmare beskrivna på museets hemsida:https://www.louisiana.dk/udstillinger/kommende 

Dag 2. Köpenhamn – Hemorten
Efter frukost har vi möjlighet att på egen hand se mer av den danska huvudstaden. Utöver shopping och mat i världsklass erbjuder Köpenhamn även många intressanta museer, såsom Statens Museum for Kunst som är Danmarks största konstmuseum och Glyptoteket som visar både historisk och modern konst i unika miljöer. Under eftermiddagen lämnar vi Köpenhamn och återvänder hemåt. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · en övernattning i dubbelrum · en frukost · inträde till Louisiana · reseledare
Tillägg: Enkelrum 545:-
Resevaluta: Danska kronor

Andra liknande resor:

Louisiana

Ven

Sofiero

Fredriksdalsteatern

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se