tid

Avgångstider 08.30 Ulricehamn, 09.00 Borås, 10.00 Göteborg, 10.40 Alingsås, 11.00 Vårgårda, 11.40 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Åbo
Avresa från hemorten under morgonen. Vi stannar till för kaffepaus och lunch på vår väg upp till Stockholm. Vårt kryssningsfartyg M/S Amorella avgår från Stockholm 20.00. När vi kommer ombord kan vi njuta av en härlig middagsbuffé. Kanske unnar vi oss lite shopping eller tar en svängom på dansgolvet innan vi drar oss tillbaka till våra hytter för en god natts sömn.

Dag 2. Åbo – Vasa
Vi anländer till Åbo under morgonen och avnjuter en god frukost innan det är dags att stiga iland. Vi åker norrut mot Vasa och väl där gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Vasa omnämns första gången på 1300-talet under namnet Mustasaari i ett brev om handelsfrihet. Själva staden grundades 1606 av Karl IX och fick namnet Vasa efter Sveriges då regerande konungaätt Vasaätten. Idag bor det cirka 70 000 invånare i staden. På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell för hela vistelsen, Original Sokos Hotel Vaakuna, och avslutar dagen med gemensam middag.

Dag 3. Skärgård och friluftsmuseum
Efter frukost åker vi ut i Kvarkens skärgård som är listad som världsarv av Unesco. Vi äter lunch vid Replotbron innan vi åker vidare mot Stundars friluftsmuseum. Här får vi en rundvisning i det levande kulturcentrumet dit ett sextiotal byggnader flyttats för att skildra tidigare generationers liv i området. Dagen avslutas sedan med en trerätters middag på en restaurang nära vårt hotell.

Dag 4. Jakobstad
Frukost. Vi beger oss idag till Jakobstad som grundades av grevinnan Ebba Brahe 1652 och namngavs efter hennes avlidne make Jacob de la Gardie. Vi gör en rundtur tillsammans med en lokalguide där vi bland annat ser Jakobstads gamla trähusstadsdel Skata. Vi besöker även Aspegrens trädgård som är en oas mitt i staden där historien är ständigt närvarande. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell i Vasa.

Dag 5. Vasa – Åbo – Stockholm
Frukost och utcheckning. Idag åker vi till Åbo som är Finlands äldsta stad, grundad redan 1229. Här gör vi en guidad stadsrundtur och upplever denna historiens och kulturens stad. Under kvällen går vi ombord på M/S Viking Grace som tar oss tillbaka till Sverige. Ombord intar vi middagsbuffé och har sedan hela kvällen till att umgås och ha det trevligt tillsammans.

Dag 6. Stockholm – Hemorten
Vi anländer till Stockholm under morgonen och efter frukost påbörjar vi vår hemresa. Vi stannar och rastar utefter vägen och beräknar att vara i Göteborg tidig kväll.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i insides dubbelhytt · 3 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 395:- · utsideshytt 250:- per hytt
Resevaluta: Euro
Speciellt: Legitimation måste medtagas oavsett ålder.

Andra liknande resor:

Åland

Helgkryssning Birka

Ålandskryssning

Finland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se