tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.40 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.30 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hildesheim
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter och där det finns möjlighet att äta lunch ombord. Vi fortsätter till Hildesheim och vårt hotell Novotel Hildesheim. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Hildesheim – Höhr-Grenzhausen
Vi äter frukost och reser därefter vidare söderut förbi Göttingen och Kassel till Höhr-Grenzhausen. Väl framme checkar vi in på Hotel Silicium där vi bor i fyra nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Heldagsutflykt Rhendalen och Rüdesheim
Efter frukost väntar en heldagsutflykt i Rhendalen. Vi beger oss till Koblenz där vi möter vår lokalguide och fortsätter sedan söderut utmed det vackra flodlandskapet. Vi besöker charmiga Bacharach med sina medeltida korsvirkeshus. Vi passerar Sankt Goarshausen med den berömda klippan från vilken Lorelei enligt sägnen lockade de förbifarande med sin trolska sång och sina gyllene lockar samt staden Boppard som är känd för sitt romerska kastell. I romantiska Rüdesheim avrundar vi dagen med stadsrundtur och vinprovning av fem viner. Middag på kvällen.

Dag 4. Heldagsutflykt Moseldalen
Frukost. Vi åker till Koblenz där vi möter vår lokalguide som ska vara med oss under hela dagen i vackra Moseldalen. I Moseldalen finns många små mysiga och romantiska byar som ligger inklämda mellan floden och branterna med sina vinodlingar. När vi når Alken väntar en vinprovning av fem viner och som ett litet minne av vårt besök får vi ett souvenirglas. Vi fortsätter utmed Mosel och når under slutet av dagen den idylliska medeltida staden Cochem som domineras av det imponerande slottet Reichsburg. Efter en heldag beger vi oss tillbaka till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Stadsrundtur i Koblenz och Rhen i flammor
Efter frukost åker vi återigen till Koblenz men denna gång för en stadsrundtur. Staden är en av de äldsta och vackraste i Tyskland och har ett rikt kulturarv. Efter besöket i Koblenz väntar resans höjdpunkt, vackra och romantiska Rhen i flammor. Vi färdas på Rhen i vår upplysta båt och glider förbi byar, fästningar och slott medan vi äter middag. Sprakande fyrverkerier lyser upp himlen och återspeglas i vattnet samtidigt som ekon av smattret studsar mellan sluttningarna. Fyrverkerierna lockar till sig hundratusentals besökare varje år och många återkommer år efter år för att njuta av denna magi. Efter en minnesvärd kväll återvänder vi till vårt hotell.

Dag 6. Höhr-Grenzhausen – Hannover
Frukost och avresa norrut. Vi övernattar på ett hotell i utkanten av Hannover. Middag på kvällen.

Dag 7. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. Vi beräknar vara i Malmö 16.00, Göteborg 20.15 och Stockholm 21.30.

Ingår: 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 5 middagar · 2 vinprovningar · båttur Rhen i flammor med enrättersmiddag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 095:-
Resevaluta: Euro

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se