tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.40 Falkenberg, 07.00 Kalmar, 08.30 Alvesta, 08.10 Växjö, 11.30 Malmö och ytterligare 60 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Berlin där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Dresden
Efter frukost och utcheckning beger vi oss söderut till Dresden. Väl framme möter vi vår lokalguide för en rundtur på cirka tre timmar i staden som brukar kallas ”Florens vid Elbe”. Dresden bombades mycket svårt i mitten av februari 1945 och har återuppbyggts i olika perioder. Arbetet med att återuppbygga staden pågår fortfarande, och så sent som 2005 återinvigdes Frauenkirche efter elva års restaurering. Vår guide visar oss runt bland sevärdheter som Zwingerpalatset, Semperoperan, frisen Furstetåget och Brühlterrassen. Efter rundturen checkar vi in på InterCityHotel Dresden där vi bor i tre nätter. På kvällen beger vi oss till gamla stan för ett besök på den gemytliga restaurangen Altmarktkeller. Restaurangen serverar inhemsk mat och här äter vi kvällens middag.

Dag 3. Dresden och barockslottet Schloss Wackerbarth
Efter en god frukost har vi förmiddagen fri för egna strövtåg. På eftermiddagen beger vi oss till Schloss Wackerbarth, ett barockslott omgivet av vingårdar. Här får vi en guidad rundtur och gör en vinprovning av tre viner innan det är dags att avnjuta en trerätters middag.

Dag 4. Utflykt slottsparken Schloss Pillnitz och båttur på Elbe
Frukost och sedan avfärd till slottsparken Schloss Pillnitz som ligger cirka 15 kilometer öster om Dresden. Tillsammans med en lokalguide besöker vi slottsmuseet och den vackra parken som ligger vid floden Elbe. Efter besöket äter vi lunch (ingår ej i resans pris) och gör sedan en båttur på Elbe, en av Europas största och viktigaste floder. Vi färdas från Pillnitz till Terrassenufer i Dresden, en tur som tar cirka en timme. Tillbaka i Dresden besöker vi Brauhaus am Waldschlösschen där vi provar tre sorters öl och får en rundvisning innan middagen serveras.

Dag 5. Dresden – Wismar
Frukost. Vi lämnar Dresden efter några härliga dagar och beger oss norrut mot Wismar. Ungefär halvvägs gör vi ett stopp på Spargel- und Erlebnishof Klaistow där vi får en rundvisning bland sparrisodlingarna. Väl framme i Wismar checkar vi in på centralt belägna Steigenberger Stadt Hamburg. Middag på kvällen.

Dag 6. Wismar – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 20.00.

Ingår: 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 525:-
Resevaluta: Euro

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se