tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.00 Stenungsund och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige

Resan startar från Göteborg 07.30. Vi åker norrut längs E6:an och tar vid Stenungsund av mot Tjörn och Orust för att åka över broarna och möta skärgården.

När vi anländer till Fiskebäckskil är vi varmt välkomna ombord på båten där vi blir serverade kaffe och smörgås. Under cirka tre timmar får vi sedan följa med på en vacker tur i den bohuslänska skärgården genom Nordströmmarna och Malö strömmar förbi Evert Taubes Handelsman Flink.

När vi återvänt till Fiskebäckskil äter vi lunch på Hotel Gullmarstrand. Därefter möter vi en lokalguide som tar oss med på en promenad bland de trivsamma kaptenshusen. Vår lokalguide följer oss sedan till Grundsund för ett besök i fiskeläget. Sillperioden på 1700-talet bidrog till samhällets utveckling och genom historien har en stor del av fiskerikulturen bevarats. Här grundades bland annat företaget Didrikson och här finns också restaurangen Pelles rökeri, även känd som restaurangen Lilla hunden i Viveka Lärns serie om Saltön. Efter en stund på egen hand i Grundsund börjar vi vår resa hemåt. Vi väntas vara tillbaka i Göteborg cirka 18.30.

Ingår: Buss t/r · båttur · förmiddagsfika ombord på båten · lunch på Hotel Gullmarstrand · musikunderhållning ombord på båten · guidade promenader i Fiskebäckskil och i Grundsund

44 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.7 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Bohuslän

Taubespelen 2018

Granitens rike

Konstresa Tjörn

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se