Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.20 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Denna dagstur startar från Göteborg 07.30. Vi kör söderut och vårt första stopp under hantverksrallyt är Öströö Fårfarm öster om Varberg. Här bjuds vi på förmiddagsfika och får möjlighet att hälsa på fåren och besöka delikatessboden och hantverksboden. Kött, korvar, inläggningar, marmelader, lammskinn och stickade ullvantar är bara några av de varor som finns till försäljning här. Nästa stopp är i Gällared och Ljusverksta´n med fina handstöpta ljus i alla dess former, som drivs av Gunnel Kullander. Hon tar emot oss, visar runt och berättar om sin verksamhet. Efter ett intressant besök åker vi vidare till Övraby Gård & British Farmhouse gårdsbutik i Gödeby. Gårdsbutiken är i brittisk stil och har förutom handgjorda tvålar många andra produkter från ägarens hemland England. Vi får berättat för oss om tvåltillverkningen och livet på gården och får tid att strosa omkring i butiken.

Vi åker vidare i hantverksrallyt och kommer fram till bryggeriet Folkared 15, där vi gör ett längre depåstopp. För att komma i lite julstämning äter vi en kalkonlunch och får sedan en visning av puben och bryggeriet The Red Fox. Vi besöker även närliggande Pietsch Läderverkstad. Efter detta väntar hantverksrallyts sista stopp, Art by Turi. Bildkonstnären Turi visar upp sin lilla rustika ateljé och berättar om sin verksamhet. Vi bjuds på fika med dofter av julen. Efter en intressant heldag är vi i mål och vänder hemåt mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 17.30.

Ingår: Bussresa t/r · förmiddagsfika på Öströö Fårfarm · besök och visning av flera ateljéer · besök på gårdsbutik · lunch på Folkared 15 · besök på läderverkstad · eftermiddagsfika · reseledare
Andra liknande resor:

Hantverksrallyt

En smak av Halland

Ullared shopping

Ullared

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se