Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.20 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Denna dagstur startar från Göteborg 07.30. Vi kör söderut och vårt första stopp under hantverksrallyt är Öströö Fårfarm öster om Varberg. Här bjuds vi på förmiddagsfika och får möjlighet att hälsa på fåren och besöka delikatessboden och hantverksboden. Kött, korvar, inläggningar, marmelader, lammskinn och stickade ullvantar är bara några av de varor som finns till försäljning här. Nästa stopp är i Köinge där vi besöker Le Rocking Horse och Brobergs Krukmakeri . Vi välkomnas av träkonstnären Denis och keramikern Annica som visar oss runt i sina ateljéer och berättar allt om sina verksamheter. Efter ett intressant besök åker vi vidare till Övraby Gård & British Farmhouse gårdsbutik i Gödeby. Gårdsbutiken är i brittisk stil och har förutom handgjorda tvålar många andra produkter från ägarens hemland England. Vi får berättat för oss om tvåltillverkningen och livet på gården och får tid att strosa omkring i butiken. 

Vi åker vidare i hantverksrallyt och kommer fram till bryggeriet Folkared 15 där vi gör ett längre depåstopp. Vi äter lunch och får en efterföljande visning av puben The Red Fox. Vi besöker även den närliggande läderverkstaden, Pietsch Läderverkstad. Efter besöket väntar hantverksrallyts sista stopp, Art by Turi. Bildkonstnären Turi visar upp sin lilla rustika ateljé och berättar om sin verksamhet. Efter en intressant heldag är vi i mål och vänder hemåt mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 17.30.

Ingår: Bussresa t/r · förmiddagsfika på Öströö Fårfarm · besök och visning av flera ateljéer · besök på gårdsbutik · lunch på Folkared 15 · besök på läderverkstad · reseledare
Speciellt: Vi erbjuder även dagsturen Matrallyt i samma område fast inriktning på mat och smakupplevelser. På avresan 17/10 utgår besöket i Köinge och ersätts med ett besök på Ljusverkstaden i Gällared vilket även leder till att hemkomsten till Göteborg blir cirka 18.00.

32 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Ullared shopping

Ullared

Falkenbergsrevyn

Vandring Söderåsen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se