tid

Avgångstider 07.30 Göteborg, 07.40 Landvetter, 08.00 Bollebygd, 08.15 Borås, 08.45 Ulricehamn och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Dagens resa går österut. Vi stannar för förmiddagsfika i Strängsered innan vi når Jönköping och Tändsticksmuseet, beläget vid Vätterns södra strand. Museet huserar i en vacker träbyggnad från 1848 som var stadens första tändsticksfabrik. Vi får en guidad rundvisning där vi bland annat får lära oss om tändstickans historia, dess roll för Jönköping som industristad, arbetarnas situation och Kreuger som tändstickskung. 

Efter besöket reser vi vidare till Husqvarna museum där vi får en sittande introduktion av företagets historia, produkter och globala spännvidd idag. Vi har sedan fri tid att se oss omkring på museet i lugn och ro. Vi lämnar Husqvarna och åker till Tabergstoppen varifrån vi har en fantastisk utsikt. Där äter vi en gemensam lunch. Vi beger oss sedan hemåt och beräknas nå Göteborg cirka 16.45.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika · lunch på Tabergstoppen · inträde och guidning på Tändsticksmuseet och Husqvarna museum · reseledare

Andra liknande resor:

On the Town

Gränna och Visingsö

Eksjö julmarknad

Historiska Varnhem

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se