Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 08.45 Göteborg vid Maritiman.

Vi möts 08.45 vid Maritiman i Göteborg där vi äntrar vår båt som beräknas avgå 09.00. Ombord bjuds vi på kaffe och fralla medan vår kapten styr ut mot södra skärgården genom Korshamnsrännan. Vi passerar Asperö, Brännö och Köpstadsö innan vi slutligen når Känsö. Här får vi en guidning om Känsös och karantänanstaltens fantastiska historia. Stationen byggdes för att hindra smittsamma sjukdomar i handelsskepp från fjärran länder att spridas i Sverige, och vid sjukdomsutbrott fick fartygen ligga i karantän utanför Känsö. Lasten fick renas och eventuella sjukdomsfall ombord skulle isoleras på ön. Vi ser världens enda bevarade parloir, ett besökshus där den sjuke och hans besökande kunde sitta på ömse sidor om dubbla galler och samtala genom en ridå av svavelångor. Vi får också ta del av den vackra öns unika och speciella fauna. Efter visningen styr vi ut genom Snobbrännan, förbi Styrsö Bratten och vidare mot hamnen i Önnered där vi serveras lunch på Restaurang Jungman Jansson. Här möter vi vår buss för återfärd till Göteborg som vi beräknas nå cirka 14.30.

OBS! Endast svenska medborgare har tillträde till Känsö. Senast 16 dagar före avresan behöver fullständigt personnummer ha lämnats till resebyrån. Det är även sista dagen som vi kan ta emot nybokningar.

Ingår: Båttur · kaffe och fralla ombord på båten · guidad tur på Känsö · musikunderhållning ombord på båten · lunch på Restaurang Jungman Jansson · busstransfer från Fiskebäck tillbaka till Maritiman · reseledare
Speciellt: Känsö är en aktiv militäranläggning så besöket kan förändras eller ställas in med kort varsel före resan.

61 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Taubespelen 2018

Bohuslän

Ullared shopping

Ullared

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se