tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.45 Lerum, 08.10 Alingsås och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Från Göteborg ger vi oss iväg 07.30 mot slättlandet mellan Vänern och Vättern. Efter knappt två timmar når vi fram till dagens första stopp som är Vigrum Krog och Kafé söder om Lidköping. Här bjuds vi på förmiddagsfika och får tid att besöka den lilla butiken som erbjuder konsthantverk. Vi reser sedan vidare mot Husaby kyrka. Det sägs att Olof Skötkonung en gång ska ha blivit döpt i en källa nära just denna kyrka.

Från denna plats tar vi oss sedan ”över kullen” mot Hellekis säteri, ett av få gods i Västergötland som fortfarande har kvar någon form av medeltida byggnation. Vi får en kort guidad rundvandring i slottsparken. Här kan vi beskåda allt från exotiska växter till säsongens blomsterprakt. På toppen av berget kommer vi sedan till Kinnekullegården där vi serveras en god buffélunch tillsammans med vackra vyer över omgivningen. 

Härifrån går resan vidare till Falkängens hantverksby som består av tolv butiker i en genuin och rofylld miljö. Varje sommar samsas här sjuttiotalet hantverkare och konstnärer från hela landet med sina utställningar. Här finns möjlighet att på egen hand utforska utställningarna innan vi åter stiger ombord på vår buss för vidare färd hemåt. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 18.30.

Ingår: Bussresa t/r · förmiddagsfika på Vigrum Krog och Kafé · lunch på Hellekis säteri · liten rundvandring i Hellekis säteris slottspark · besök Falkängens hantverksby · lokalguide

30 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se