Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Barcelona
Vi flyger till Barcelona under förmiddagen. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi inleder dagen med en stadsrundtur. Under rundturen ser vi delar av det som staden har att erbjuda och får inspiration för påföljande dagars utflykter. Under eftermiddagen gör vi uppehåll för lunch på egen hand. Stadsrundturen avslutas vid vårt hotell. Dagen avrundas med gemensam middag på hotellet. Vi bor vi på Salles Hotel Pere IV. Hotellet håller hög standard och har utmärkta kommunikationer till centrum, många av Barcelonas sevärdheter, hamnen och stranden.

Dag 2 – 3. Barcelona
Efter frukost väntar den katalanska huvudstaden på att upptäckas. Staden är känd för sin spännande blandning av gammalt och nytt. Detta har inte minst Antoni Gaudi och hans konstnärskollegor inom modernismen bidragit till. Katedralen La Sagrada Familia och flera andra byggnader från den tiden gör Barcelona till troligen den mest färggranna och fantasifulla staden i Europa. I stadens äldsta stadsdel Barrio Gòtic hittar vi kvarter och smala gränder som tar oss tillbaka till medeltiden. Här ligger även La Rambla, kanske Barcelonas mest kända gata. Detta är ett paradis för den som vill uppleva folklivet. På tapas- och pintxobarer har du möjlighet att prova på Spaniens fantastiska mat och möjligheterna till shopping är oändliga. Under vår vistelse i Barcelona erbjuder vår reseledare olika gemensamma utflykter för dig som önskar. Utflykterna är gratis, men inträden och kostnaderna för lokaltrafik tillkommer. Utöver våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar Bus Turistic, som ger er möjlighet att kliva av och på vid mer än 40 olika platser med sevärdheter. Reseledaren hjälper dig gärna med tips och information.

La Rambla, Barrio Gotic och La Ribera
Tillsammans med vår reseledare upptäcker vi delar av vad de här stadsdelarna har att erbjuda. Den 1 200 meter långa boulevarden La Rambla är vida känd och lockar människor från hela världen. Här sjuder det av liv dag som natt, och shopping- och restaurangutbudet är oändligt. Under vår promenad lägger vi märke till att La Rambla är uppdelad i flera delar. Varje del har ett eget namn, som minner om dess historia. Vi får också beskåda de byggnader och monument, som omger det långa stråket. På vår väg ner mot hamnen och Columbus-statyn gör vi även ett stopp vid La Boquería, den enorma saluhallen. Barrio Gotic är Barcelonas äldsta kvarter och utgör centrum av det gamla Barcelona. Även om många av byggnaderna i stadsdelarna har renoverats under senare tid så finns det fortfarande byggnader kvar som härstammar från romartiden. Här hittar vi också många mindre mer originella och traditionella butiker och restauranger. Under vår promenad går vi genom trånga gränder och passerar bland annat torget Plaça Jaume och den mäktiga katedralen La Seu.

I Gaudis fotspår
Antonio Gaudis byggnader och verk är något man inte får missa. Vi tar oss till Park Güell där Gaudi tillbringade många av sina levnadsår. Höjdpunkten är terrassen med den otroliga svängda mosaikbänken. Här bjuds vi även på en hänförande utsikt över staden. Det som under en tid var den berömda arkitektens hem rymmer numera Casa-Museu Gaudi. Vi besöker också Barcelonas främsta landmärke Katedralen La Sagrada Familia. Detta är Antonio Gaudis stora mästerverk som han påbörjade 1884 och som än idag inte står klart. Konstnären själv ligger begravd i katedralens kyrka.

Barcelona staden som är känd för sina många konstmuseer
Vi besöker Picasso museet som ligger mitt inne i centrala Barcelona ett av Spaniens mest välbesökta museum. Här får vi följa Pablo Ruiz Picassos målningar från det att han var en ung pojke fram till hans död vid 90 års ålder. Miró museet som är beläget högt uppe på Montjuícberget bjuder på en makalös utsikt över staden. Här får vi se Joan Mirós tavlor, textila verk och skulpturer. Det finns även en bildexposé över konstnärens liv som vi får ta del av.  

Dag 4. Montserrat och vingården Torres
Efter frukost lämnar vi storstaden för en heldagsutflykt med vår buss. Första stoppet är det kända berget och klostret i Montserrat, en mäktig symbol för det katalanska folket. Katalanernas skyddshelgon Svarta Madonnan finns i munkklostret som blivit världsberömt tack vare sin gosskör och musikskola. Härifrån fortsätter vi till Vilafranca del Penedès och ett besök på vingården Torres. Sedan mitten av 1600-talet har familjen Torres varit verksamma inom vinframställning men det var år 1870 som vinfirman Torres grundades. Namnet Torres borgar för kvalitet och sedan flera år tillbaka produceras viner av hög klass. Vi gör en rundtur och får möjlighet att smaka på några av vinerna. Om man så önskar finns det möjlighet att inta kvällens middag på hotellets restaurang. En trerättersmiddag avrundar vår Barcelona vistelse. Middagen behöver förbokas vid bokning av resa. Pris: 275:-.

Dag 5. Barcelona – Hemorten
Efter sovmorgon och frukost blir det en busstur till flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort under eftermiddagen

Vi har även avgångar varje vecka under 2017, http://www.rolfsbuss.se/flyg/barcelona och en avgång inklusive nyårsfirande http://www.rolfsbuss.se/flyg/barcelona-nyar

Dag .

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · en vinprovning · alla utflykter · entré till La Sagrada familia · entré till Picassomuseet · entré till Miró museet · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 675:- · övriga entréer och biljetter för lokaltrafik · Spansk avslutningsmiddag 275:-
Resevaluta: Euro

56 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.8 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Barcelona

Barcelona

Costa Dorada

Lloret de Mar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se