Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi flyger till Berlin på förmiddagen. Väl framme åker vi med vår transferbuss till Relexa Hotel.  Det har fyra stjärnor och håller hög standard. Hotellet ligger centralt med cirka sju minuters gångväg till Potsdamer Platz. Det finns tv och minibar på alla rum. Här ingår även lunch andra dagen och middag tredje dagen på hotellets egen restaurang. Det finns flera restauranger på bekvämt promenadavstånd. Vi har använt Relexa Hotel sedan mitten på 90-talet och många av våra resenärer väljer att återvända hit.

Dag 2. Stadsrundtur Berlin
Frukost. Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur med svensktalande lokalguide. Rundturen är omfattande och pågår under cirka fyra timmar. Efter att ha sett många av Berlins intressanta monument återvänder vi till vårt hotell där vi äter lunch cirka 14.00. Hela utflykten kostar 10 euro.

Dag 3. Berlin
Efter frukost har vi hela dagen fri för egna äventyr i en av Europas mest intressanta huvudstäder. Personalen på hotellet hjälper gärna till med att rekommendera sevärdheter, boka teaterbiljetter och dylikt. Andra alternativ är att ta tunnelbanan till Kurfürstendamm och det välkända varuhuset KaDeWe med sin delikatessavdelning. Ett besök i tv-tornets utsiktskafé på 200 meters höjd kan även rekommenderas. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Berlin – Hemorten
Frukost. Vi har hela dagen till förfogande då vårt flyg lyfter först på kvällen. Cirka 18.30 samlas vi vid hotellentrén för transfer till flygplatsen.

Internationella trädgårdsutställningen IGA Berlin 2017
Från mitten av april till mitten av oktober pågår den internationella trädgårdsutställningen IGA i distriktet Marzahn-Hellersdorf i östra Berlin. Parken Gärten der Welt byggs ut till ett utställningsområde på över 100 hektar och parken har bland annat utrustats med en gondollift. På en avresa varje månad erbjuder vi gratis transport till och från parken. Avfärd från hotellet under lördagsmorgonen och hemfärd under eftermiddagen. Entrébiljett köps på plats och kostar 20 euro. Föranmälan görs till resebyrån. Gratis transport till IGA erbjuds på avresorna 20/4, 18/5, 29/6, 20/7, 17/8, 14/9 och 12/10.

Ingår: Flyg t/r · transfers · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · en lunch
Tillägg: Enkelrum 875:- · stadsrundtur 10 euro
Resevaluta: Euro

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se