Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Budapest
Vi flyger till Budapest. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till hotellet för incheckning. Vi övernattar fem nätter på Leonardo Hotel Budapest. Hotellet ligger i stadsdelen Pest cirka 20 minuters promenad från saluhallen. Senare på kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag på hotellet.

Dag 2-5. Budapest
Frukost på vårt hotell ingår varje morgon. Under vår sista kväll ingår även en middag. Under dagarna tar vår reseledare med oss på olika utflykter med lokala transportmedel. Från hotellet finns goda förbindelser med lokalbuss och spårvagn. Utflykterna ingår men entréer och biljetter för lokaltrafik tillkommer. Utöver våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand.

Stadsrundtur
Efter frukost andra dagen gör vi en stadsrundtur med lokalguide som bland annat visar oss Mattiaskyrkan, Fiskarbastionen, Gellértberget, broarna, Hjältarnas torg, parlamentsbyggnaden och operan. Efter stadsrundturen har vi fri tid i centrum för lunch och möjlighet att på egen hand besöka saluhallen som finns i södra änden av gågatan Váci utca. Här finns allt mellan himmel och jord, bland annat hundratals sorters ostar, korvar och kryddor. Utflykten ingår i resans pris.

Budapests anrika badhus
Vår reseledare tar oss med till ett av Budapests badhus. Staden har en rad anrika badanläggningar med en spännande historia. De mest populära är Gellértbadet vid Donau och Széchenyibaden i stadsparken. De försörjs med vatten från varma källor och båda har såväl utomhus- som inomhusbad. Inträde cirka 150:-

Båttur på Donau
Europas näst längsta flod Donau passerar rakt genom hjärtat av Budapest. På en tur med en sightseeingbåt ser man en mängd olika sevärdheter från vattnet. Turen passerar bland annat Géllerthöjden, parlamentsbyggnaden, Kedjebron och Slottsberget. Ombord får vi höra om sevärdheternas historia genom audioguider. Biljettpris cirka 150:-

Folkloreafton
I Budapest finns en fin tradition av folkdans och folkmusik. Musiken har samlats in från olika delar av landet och från olika tidsepoker. Folkloreföreställningen spelas kvällstid och sätts upp på flera av stadens teatrar. Vi besöker en av dem och bjuds på en show full av akrobatik, dans och sång. Biljettpris cirka 200-350:- beroende på biljettkategori.

Dag 6. Budapest – Hemorten
Frukost och utcheckning. Vi har egen tid tills det är dags för avresa mot flygplatsen och hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · transfers · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 2 middagar · stadsrundtur · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 675:- · entréer och biljetter för lokaltrafik
Resevaluta: Ungerska forinter
Andra liknande resor:

Budapest

Budapest

Nyårskryssning Donau

Budapest

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se