Dag 1. Hemorten – Fort Lauderdale
Vi flyger med mellanlandning till Miami på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Fort Lauderdale och vårt hotell Best Western Hotel. På detta mellanklasshotell, beläget intill stranden, kommer vi att tillbringa våra fyra första nätter. På kvällen intar vi gemensam välkomstmiddag på den polynesiska restaurangen Mai Kai.

Dag 2. Fort Lauderdale
Efter frukost har vi dagen fri för egna aktiviteter. Är man inte sugen på att bara njuta av sol och bad finns här mycket annat att hitta på. Exempelvis är staden känd för sin lyx och flärd, så ett besök i hamnen för att spana på lyxyachterna eller en promenad bland de extravaganta villorna kan vara en trevlig sysselsättning. Fråga gärna vår reseledare för fler tips.

Dag 3. Miami
När vi ätit frukost åker vi på en heldagsutflykt till Miami tillsammans med en svensktalande lokalguide. Denna internationella metropol är berömd för sin konst, design och arkitektur, men även för sitt shoppingutbud och det turkosa vattnet. I Miami blir det extra tydligt att vi befinner oss nära de latinska och karibiska delarna av Nordamerika, och här blandas de olika influenserna samman i en kulturell smältdegel.  Vi gör en stadsrundtur med tillhörande båttur. Under sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell i Fort Lauderdale.

Dag 4. Key West
Idag följer vår svensktalande lokalguide med oss på en dagstur genom det fantastiska landskapet ut till Key West som är den sydligaste punkten på USA:s fastland. På vägen passerar vi mer än 40 broar, inklusive Seven Mile Bridge som har förekommit i flera kända Hollywoodfilmer. På plats får vi en guidad tur och sedan lite fritid för att bland annat inta lunch på egen hand och strosa runt i staden. Vi återvänder sedan för till Fort Lauderdale för en sista natt på vårt hotell.

Dag 5. Fort Lauderdale – Everglades – Fort Myers Beach
Efter frukost checkar vi ut och ger oss iväg med buss och lokalguide för att besöka träskmarkerna i Everglades. Inne i naturreservatet, som är listat som världsarv, gör vi en tur med en så kallad airboat, en särskild båt som svävar fram över träsken för att inte störa växter och djur. I detta unika ekosystem finner vi ett rikt djurliv, och vi har goda chanser att se bland annat alligatorer under vår färd. Under dagen ingår lunch. Efter avslutad tur åker vi mot Fort Myers Beach och vårt hotell för de kommande två nätterna, Best Western Beach Resort.

Dag 6. Fort Myers Beach
Idag har vi en hel dag att bara njuta av livet vid den mexikanska golfen. Ett tips är att paddla kajak – då finns det stor chans att ni får sällskap både av sjökor och delfiner. För fler tips på aktiviteter, fråga gärna vår reseledare.

Dag 7. St. Petersburg Beach
Efter frukost och utcheckning kör vi vidare norrut till St. Petersburg Beach och vårt hotel Sirata Beach Resort. St. Pete, som det kallas i folkmun, har ett oändligt antal mjuka vita sandstränder att strosa barfota på, men också en livlig kulturscen. Bland annat finner vi här det unika Dalímuseet med den största samlingen av Salvador Dalís verk utanför Spanien. 

Dag 8. St. Petersburg Beach
Idag har vi tid att tillbringa dagen precis som vi själva behagar i denna stad som finns med i Guinness rekordbok som platsen med flest soliga dagar i följd. 768 dagar består rekordet i och vi hoppas såklart att vi får en sådan solig dag även idag!

Dag 9. Cape Canaveral
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och sedan tar bussen oss mot Floridas ostkust igen. Väl där besöker vi Kennedy Space Center där vi får lära oss mer om både rymden och den verksamhet som bedrivs här. Sedan checkar vi in på vårt hotell i Cape Canaveral, Radisson Resort at the Port, för resans två sista nätterna.

Dag 10. Orlando
Idag tar vår buss dem som vill in till temaparkernas huvudstad, Orlando. Här kan vi besöka Seaworld, en av världens mest kända temaparker med nöjesfält och djurpark (transport dit ingår men inträde tillkommer med ca 100 USD, bokas och betalas på plats). För dem som är mer sugna på shopping kommer bussen också att stanna vid ett stort shoppingcenter. Givetvis kan man även stanna på hotellet eller hitta på något annat på egen hand.

Dag 11. Cape Canaveral – hemfärd
Vi äter frukost och checkar ut från hotellet. Sedan åker vi till Miami och flygplatsen för hemfärd.

Dag 12. Hemorten
Efter en mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under dagen.

För svenska medborgare gäller det s.k. Visa Waiver-programmet vid inresa till USA. Det innebär att visum inte behövs för denna resa. Dock är det obligatoriskt att ansöka om ett godkännande. Detta görs elektroniskt senast fyra dagar innan avresa. Ansökan kostar 14 dollar per person. Ett par veckor före avresa får ni information hemskickad om hur ni fyller i ansökan. Ni gör ansökan på https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Om du som svensk medborgare har besökt Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter den 1 mars 2011 eller har medborgarskap i något av de fyra länderna räcker inte ESTA-godkännande. Istället krävs amerikanskt visum, och ansökan måste göras flera månader inför resan. Resenärer som berörs av reglerna har eget ansvar att själva kontakta amerikanska ambassaden för vidare information.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 10 övernattningar i dubbelrum · 10 frukostar · en lunch · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 4 975:- · dricks till chaufförer och lokalguider (räkna med 3-4 dollar per person och dag)
Resevaluta: Amerikanska dollar

Andra liknande resor:

Florida

Kuba

Amerikanska Södern

Nashville & Memphis

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se