Dag 1. Hemorten – Freiburg
Vi flyger till Frankfurt. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Freiburg i sydvästra Tyskland, beläget ca 30 km från Franska gränsen. Här ska vi ska bo de kommande sju nätterna på InterCityHotel Freiburg. Under eftermiddagen väntar en stadsvandring i de gamla kvarteren vars medeltidsprägel lever kvar än idag. Freiburg har Tysklands äldsta existerande gästgiveri, Zum Roten Bären, och Domkyrkan står ståtligt vid foten av Schlossberg sedan 1200-talet. Efter stadsvandringen väntar en 3-rätters middag på hotellet. 

Dag 2. Heldagsutflykt med båttur i Colmar & vinprovning Domaine Zinck Paul
Efter frukost reser vi till den franska staden Colmar, en mysig stad med pittoreska kullerstensgator och korsvikeshus som tagna ur ett vykort. Colmar brukar kallas lilla Venedig tack vare dess många kanaler, och vi ser staden genom en båttur på kanalerna. Därefter beger vi oss en liten bit utanför Colmar till vinbodegan Domaine Zinck Paul som är vackert belägen vid Vosges bergen. Den familjeägda vinbodegan har producerat vin sedan 1960-talet och vi får smaka av fyra stycken av dem. På kvällen äter vi en gemensam middag på Hotel & Restaurant Rappen.

Dag 3. Heldagsutflykt båttur på Titisee & bryggerivisning
Efter frukost väntar en halvtimmas båttur på sjön Titisee som är belägen nästan 900 meter över havet vid den berömda Schwarzwald-bergskedjan. Sjön är hem åt många olika fiskarter som exempelvis gädda, karp och aborre. Efter vår båttur avnjuter vi en kaffe med hembakad Schwarzwaldtårta. Under eftermiddagen besöker vi ett ölbryggeri och får en guidad visning innan vi äter middag på Brauerei Gasthof Rothaus.

Dag 4. Heldagsutflykt med vinprovningar
Efter frukost påbörjar vi vinets dag. Vi besöker Staatsweingut Freiburg som är ett statligt ägt vinforsknings institut. Egendomen grundades 1842 av bröderna Blankenhorn och användes redan tidigt för vinforskning. Det består idag av tre vinodlingar och vi kommer att få smaka 6 olika sorters viner efter en liten promenad bland vinfälten. Under eftermiddagen besöker vi vingården Kaiserstühler Winzergenossenschaft Ihringen som är ett vinodlingskollektiv med över 300 hektar vindruvsodlingar och är ett av de mest kända i området. Vi får en visning av vinkällaren följt av vinprovning fem olika sorter.

Dag 5. Heldagsutflykt med choklad- och vinprovning
Efter frukost åker vi till Chokladmuseet i Geispolsheim där vi går en visning och får lära oss hela processen i chokladtillverkningen, från kakoböna till färdig choklad. Vi avslutar självklart besöket med chokladsmakning. Därefter äter vi tvårätters lunch innan vi beger oss till resans sista vinbodega, Ruhlmann Jean-Charles et fils. Ett litet tåg tar oss genom den pittoreska byn till vinodlingarna där vi får prova tre sorters vin.

Dag 6. Freiburg – Hemorten
Efter en god frukost lämnar vi vårt hotell och reser till flygplatsen i Frankfurt. Vi beräknas nå vår hemort under sen kväll. 

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 3 middagar · en lunch · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 375:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Cykel Bodensjön

Bodensjön

Vinresa Pfalz

Tyska vinvägar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se