Dag 1. Hemorten – Heidelberg
Vi flyger till Frankfurt vid lunchtid och anländer under tidig eftermiddag. Här stiger vi ombord på vår buss som tar oss till Heidelberg och trevliga hotell NH Hirschberg där vi ska bo i två nätter. Frukost och middag ingår alla dagar på hotellet.

Dag 2. Heidelberg
Frukost. Dagen inleds med en rundtur i Heidelberg tillsammans med vår lokalguide som visar oss stadens sevärdheter. Vi tar bergbanan upp till slottet som vi också besöker och varifrån vi har vacker utsikt ut över den gemytliga staden. På eftermiddagen ges tid för egna strövtåg där man kan besöka Altstadt, gamla stan, med dess många gränder och den närmare två kilometer långa huvudgatan, som kantas av stadspalats, köpmanshus, torg och kyrkor.

Dag 3. Heidelberg – Oberharmersbach
Efter frukost och utcheckning ger vi oss ut på en båttur på floden Neckar, en av Rhens bifloder. Under cirka en och en halv timme färdas vi mellan Heidelberg och Ziegelhausen tur och retur. Vi äter lunch på egen hand och på eftermiddagen besöker vi en lokal vinproducent vid idylliska Bergstrasse. Här gör vi en vinprovning av fem viner. Efter en heldag reser vi söderut till den lilla byn Oberharmersbach i Schwarzwald där vi bor på hotell Bären i två nätter.

Dag 4. Heldagsutflykt i Schwarzwald
Frukost och sedan väntar en heldagsutflykt i Schwarzwald som ofta rankas som en av Tysklands främsta sevärdheter. Av namnet kan man tro att denna plats är mestadels svart, men den färg som dominerar är faktiskt grön. Skogen har både barr- och lövträd och påminner bitvis om svensk natur. Under dagen berättar vår lokalguide för oss om området, berömt för bland annat sina kurorter och vackra sjöar.

Dag 5. Oberharmersbach– Hemorten
Frukost. Idag har vi förmiddagen fri i pittoreska Oberharmersbach innan det är dags att gå ombord på bussen för transport till flygplatsen i Frankfurt. Vi beräknas nå hemorten under tidig kväll.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 745 :-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Tyska vinvägar

Vinresa Pfalz

Pfalz Heidelberg

Rüdesheim

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se