Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Keukenhof – Amsterdam
Vi flyger tidig morgon till Amsterdam. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss mot den holländska kuststaden Noordwijk för ett förmiddagsbesök innan vi beger oss till Keukenhof, Europas ledande blomsterpark. Här möts vi av de tulpan- och hyacintfält som ofta avbildas på vykort. Under några timmar beundrar vi på egen hand blomsterprakten i den 32 hektar stora parken. Parkens namn betyder ”köksträdgården” och här finns bland annat ett orkidéhus och en rad paviljonger. Under eftermiddagen kör vi vidare mot Amsterdam och vårt hotell Holiday Inn Arena Towers där vi tillbringar tre nätter. Middag på hotellet.

Dag 2. Amsterdam
Idag ser vi mer av den nederländska huvudstaden. En historisk atmosfär i kombination med mentaliteten hos en modern storstad skapar en vänlig och avslappnad miljö. Vi besöker det fantastiska Riksmuseet med konst av många av de holländska mästarna som Frans Hals, Johannes Vermeer, Jan van Eyck och Jan Steen. Museets höjdpunkt är den enorma målningen Nattvakten som anses vara Rembrandts största mästerverk. Vi åker även en båttur på stadens charmiga kanaler där vi upplever stadens vackra arkitektur på ett helt annat sätt än från gågatorna. Resten av dagen spenderas på egen hand och vi har gott om tid att hinna uppleva stadens inbjudande atmosfär innan de som vill återvänder med bussen till vårt hotell. De som vill stannar och upplever den pulserande kvällen i centrum och tar sig sedan tillbaka till hotellet på egen hand.

Dag 3. Blomstertåget och Haag
Dags för det som kanske blir resans höjdpunkt och blomstersäsongens största händelse, det världsberömda blomstertåget. Det blir en färgsprakande fest av vackra blommor och fantastiska dofter. Utöver detta hinner vi även med ett besök i Nederländernas administrativa huvudort Haag. Här finns hjärtat av landets politik och det är här kung Willem-Alexander bor och arbetar. Här beskådar vi bland annat den berömda panoramamålningen Mesdag. Under eftermiddagen återvänder vi till Amsterdam.

Dag 4. Amsterdam – Hemorten
Efter tidig frukost checkar vi ut från hotellet och kör till flygplatsen Schiphol. Vi beräknas nå vår hemort under eftermiddagen.

Blomstertåget 2018
Då blomstertåget äger rum lördagen 21/4 kommer programmet, beroende på avresedatum, att utföras i olika ordning för att passa in med blomstertåget.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 095:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Besöket i Noordwijk på ankomstdagen genomförs endast för ankommande resenärer från Göteborg. Ankommande från Stockholm, Oslo och Köpenhamn får transfer direkt från flygplatsen till området runt Keukenhof. Avresa 18/4 och #2 21/4 har andra flygtider för att passa in med Blomstertåget. På dessa resor bor vi på hotell i Ermelo respektive Haag och det ingår middag samtliga kvällar, för specifikation se er bekräftelse. På avresa #2 21/4 har vi fritid i Haag dag 4 innan hemfärd.
Andra liknande resor:

Cykel Holland

Bryssel Antwerpen

Valkenburg

Bremen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se