Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Blomstertåget – Rotterdam
Vi flyger tidig morgon till Amsterdam. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till orten Lisse för resans första utflykt till Europas ledande blomsterpark, Keukenhof. När vi närmar oss Keukenhof möts vi av de tulpan- och hyacintfält som ofta avbildas på vykort. Under några timmar beundrar vi på egen hand blomsterprakten i den 32 hektar stora parken. Parkens namn betyder ”köksträdgården” och här finns bland annat ett orkidéhus och en rad paviljonger. Under dagen hinner vi även med ett stopp hos en lokal blomsterhandlare. Vi avslutar utflykten med resans höjdpunkt och får se blomstersäsongens största händelse, det världsberömda blomstertåget. Det blir en färgsprakande fest av vackra blommor och fantastiska dofter. Under sen eftermiddag kör vi till Rotterdam och checkar in på fyrstjärniga Rotterdam Marriott Hotel där vi tillbringar tre nätter. Vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 2. Utflykt Amsterdam
Frukost på hotellet och avresa till Amsterdam. Staden med sin historiska atmosfär i kombination med mentaliteten hos en modern storstad skapar en vänlig och avslappnad miljö. Under vår heldagsutflykt gör vi bland annat en båttur på stadens kanaler. Vi besöker även det fantastiska Riksmuseet med konst av många av de holländska mästarna, som Frans Hals, Johannes Vermeer, Jan van Eyck och Jan Steen. Museets höjdpunkt är den enorma målningen Nattvakten som anses vara Rembrandts största mästerverk. Vi får även fri tid för lunch och hinner uppleva stadens inbjudande atmosfär.

Dag 3. Utflykt Delft
Frukost på hotellet och avresa till Delft, staden som är världskänd för sitt blå porslin. Här föddes och verkade den berömde konstnären Johannes Vermeer. I Nieuwe Kerk, Nya kyrkan, ligger det nederländska kungahusets medlemmar begravda. Under vår halvdagsutflykt besöker vi en traditionell keramikfabrik där vi får en guidad tur och lär oss mer om Delftfajansen. Därefter vandrar vi längs de karakteristiska kanalerna och tar del av stadens utbud av restauranger och kaféer. Vid tidig eftermiddag väljer vi att antingen åka tillbaka med bussen till Rotterdam eller fortsätta dagen med att besöka grannstaden Haag på egen hand.

Dag 4. Rotterdam – Hemorten
Efter tidig frukost checkar vi ut från hotellet och kör till flygplatsen Schiphol. Vi beräknas nå vår hemort under eftermiddagen.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 795:-
Resevaluta: Euro
Andra liknande resor:

Amsterdam

Holland

Cykel Holland

Friesland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se