Dag 1. Hemorten – Madrid
Vi flyger till Madrid vid lunchtid. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till vårt fyrstjärniga hotell Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center som ligger i utkanten av Madrid nära flygplatsen. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Madrid
Efter frukost möter vi en lokalguide och gör en guidad rundtur i Spaniens huvudstad. Madrids medelpunkt är det livliga torget Puerta del Sol, ”solens port”, där många historiska händelser har utspelats. I den gamla delen av Madrid ligger det pampiga kungliga slottet, Palacio Real, som tog 26 år att färdigställa. Öster om gamla stan breder bourbonernas Madrid ut sig. Här byggde de storslagna torg med fontäner, en triumfbåge och det som senare blev Pradomuseet, ett av världens förnämsta konstmuseer. Middag på kvällen.

Dag 3. Heldagsutflykt till Toledo
Frukost. Vi möter vår lokalguide och reser söderut till Toledo. Staden är uppbyggd på en klippa som till större delen är omfluten av floden Tajo. Den medeltida stadskärnan domineras av borgen Alcázar och är upptagen på Unescos världsarvslista. Toledo är känd som ”staden med tre kulturer” eftersom kristna, araber och judar i flera århundraden har levt i fredlig samexistens innanför ringmurarna. Vi promenerar bland de smala och krokiga gränderna och känner historiens vingslag. Middag på kvällen.

Dag 4. Madrid – El Escorial – Ávila – Salamanca
Efter en god frukost reser vi västerut mot Salamanca. Under förmiddagen besöker vi det storslagna 1500-talsslottet El Escorial som är klassat som världsarv av Unesco. Efter att ha beundrat denna imponerande renässansbyggnad fortsätter vi staden Ávila, skyddad av bergskedjan Sierra de Gredos. Här möter vi en lokalguide som berättar om staden som finns med på Unescos världsarvslista. Innanför den imponerande ringmuren finns rika renässanspalats som vittnar om stadens forna storhetsperiod som textilcentrum. Här föddes den heliga Teresa, vilket satt sin prägel på staden då ett stort antal religiösa byggnader återfinns både innanför och utanför muren. Efter en intressant tur fortsätter vi till Salamanca där vi checkar in på vårt Hotel Regio som ligger i utkanten av staden. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Salamanca – Burgos
Efter frukost möter vi en lokalguide som visar oss runt i Salamanca. Staden har utnämnts till världsarv av Unesco och var europeisk kulturhuvudstad 2002. Mitt i staden ligger torget Plaza Mayor, en imponerande barockanläggning från 1700-talet. Efter turen beger vi oss till staden Burgos där vi checkar in på vårt centralt belägna Hotel Maria Luisa. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Burgos – Zaragoza
Frukost. Vi möter vår lokalguide och börjar dagen med en rundtur i Burgos vars stadsbild domineras av den ståtliga gotiska katedralen. Kyrkan började byggas 1221 och är ett av den spanska gotikens huvudverk, upptaget på Unescos världsarvslista. Efter rundturen åker vi österut till Zaragoza som ligger vid floden Ebro. Vi checkar in på vårt centralt belägna fyrstjärniga Hotel Alfonso. På kvällen har vi möjlighet att utforska Zaragozas stora restaurangutbud då vi äter middag på egen hand.

Dag 7. Zaragoza – Madrid
Efter frukost väntar en av Spaniens största städer på att upptäckas. Tillsammans med en lokalguide gör vi en rundtur i staden som fått sitt namn efter kejsar Augustus. Stadsmuren, kyrkor, palats, ståtliga hus och torg i de gamla kvarteren vittnar om stadens mångfacetterade tvåtusenåriga historia. Efter en intressant tur återvänder vi till Madrid där vi inledde vår resa och checkar in på Madrid Marriott Auditorium Hotel & Conference Center. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8. Madrid – Hemorten
Under tidig morgon blir vi hämtade av vår buss som tar oss till flygplatsen. Vi får frukostpaket med oss från hotellet. Vi beräknas nå vår hemort under förmiddagen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 6 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 375:-
Resevaluta: Euro

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se