Dag 1. Hemorten – Kreta
Vi åker buss till Köpenhamns flygplats där vi går ombord på vårt flyg som tar oss vidare till Chania. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss de cirka fem milen till vårt hotell, Hydramis Palace Beach Resort. Samtliga dagar serveras här frukost och middag.

Dag 2–14. Kreta
Vi har nu tretton heldagar på oss att njuta av Kreta och utforska omgivningarna runt omkring oss. Hotellet har pool, spa och ligger precis vid stranden. Vår reseledare ger gärna förslag på olika aktiviteter och utflyktsmål.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse på Kreta:
Utflykterna behöver förbokas inför resan.

Chania stadsrundtur
Chania är beläget på Kretas nordvästra kust och har en naturlig charm och rikt kulturellt arv. Staden grundades under antiken och har bytt härskare flera gånger under sin långa historia. Vi får se den venetianska hamnen, det gamla fyrtornet, stadsmarknaden och gamla stan. Vi får tid att strosa runt på egen hand eller besöka stadens arkeologiska museum. Utflykten ingår i resans pris.

Arkadi Klostret och Rethymno
Efter frukost åker vi buss österut till klostret Arkadi som byggdes redan på 1500-talet i renässansstil. Klostret spelade en stor roll i upproret på Kreta 1866 då flera hundra greker sökte sin tillflykt hit. Från klostret åker vi tillbaka mot kusten och besöker den mysiga byn Rethymno. Här får vi tid att flanera på egen hand i gamla stan och se det venetianska fortet och hamnen. Utflykten ingår i resans pris.

Vandring Samariaravinen
Idag åker vi söderut till Samaria. Vandringen genom ravinen börjar på Omalosplatån på cirka 1 000 meters höjd. Stigen går söderut och sträcker sig 18 kilometer genom vacker terräng. Lunch serveras på en lokal restaurang i fiskebyn Agia Roumeli. Härifrån åker vi med båt till Chora Sfakion där vår buss väntar för att ta oss den sista biten tillbaka till vårt hotell. Vandringen är medelsvår och kräver god fysisk kondition. Pris 535:-

Knossos
Följ med på en resa 4 000 år tillbaka i tiden till den minoiska kulturens religiösa och politiska centrum, Knossos. Palatset i Knossos förbryllar forskarna då det helt saknar försvarsmurar. Man har dessutom funnit hieroglyfliknande inskrifter i palatskomplexet, men man kan inte uttyda vilket språk de skrivits på. De främsta fynden vid utgrävningarna var de fresker och målade stuckreliefer som många av palatsets rum var dekorerade med. Vi besöker även det arkeologiska museet i Heraklion som hyser världens mest betydande samling av föremål från den minoiska kulturen. Pris 510:-

Olivtillverkning och olivmuseum
Vi börjar dagen med besöka oliv- och olivoljemuseet som ligger strax söder om Chania i byn Vatolakkos. Museet ligger i en gammal olivoljefabrik som byggdes under 1700-talet. Efter att ha sett den unika samlingen fortsätter vi till vingården Manousakis. Här får vi en gastronomisk upplevelse med fokus på kretensisk matlagning och, självklart, vin från trakten. Pris 650:-

Dag 14. Kreta – Hemorten
Vi äter frukost på hotellet innan det är dags att bege sig mot flygplatsen för att påbörja vår hemfärd. Vi flyger till Oslo varifrån vi fortsätter med buss ner till Göteborg. Vi beräknas nå hemorten under tidig kväll.

Ingår: Flyg t/r · transfers · 14 övernattningar i dubbelrum · 14 frukostar · 14 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 475:- · extra utflykter
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Grekland

Aten

Klassiska Grekland

Istanbul

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se