Dag 1. Hemorten – Seattle
Vi flyger till USA under tidig morgon med mellanlandning och anländer till Seattle under dagen. Transfer till vårt hotell, Crowne Plaza Seattle Downtown.

Dag 2. Seattle
Efter frukost är det dags för en guidad sightseeingtur i vackra Seattle. Här ser vi bland annat stadens skyskrapor, historiska teatrar, den trevliga Pike Place-marknaden med mera. Rundturen avslutas vid Seattle Cruise Ship Terminal där vi går ombord på fina Celebrity Solstice, som blir vårt hem de kommande sju nätterna. Vi kastar loss vid fyratiden på eftermiddagen. På båten har vi helpension.

Dag 3. Astoria
Under förmiddagen anländer vi till Astoria i delstaten Oregon. Denna hamnstad är känd som den första permanenta amerikanska bosättningen vid Stilla havet. Staden är uppkallad efter John Jacob Astor, en investerare och pälshandlare från New York som grundade en handelsplats här för drygt 200 år sedan. Astoria ligger i en sluttning och husen är byggda i viktoriansk stil. Vårt fartyg kastar åter loss under tidig kväll.

Dag 4. Till havs
Idag seglar vi söderut längs USA:s västkust. Under dagen kan vi upptäcka fartygets stora utbud av restauranger, affärer och aktiviteter.

Dag 5. San Francisco
Vi anländer till San Francisco under morgonen. Resten av dagen är fri att på egen hand upptäcka staden. Besök gärna Lombard Street och Chinatown och gör en tur med stadens berömda spårvagnar längs Powell Street. Vi övernattar på båten som ligger i hamn över natten.

Dag 6. San Francisco
Förmiddagen är fri för egna upptäcktsfärder i spännande San Francisco. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på aktiviteter och utflyktsmål. Vi fortsätter vår kryssning under eftermiddagen.

Dag 7. Till havs
Idag seglar vi norrut längs USA:s västkust. Under dagen kan vi ta del av fartygets många aktiviteter.

Dag 8. Victoria
Förmiddagen tillbringas på båten som seglar vidare till Kanada och staden Victoria som vi anländer till under tidig eftermiddag. Staden, som fått sitt namn efter drottning Victoria av Storbritannien, är huvudstad i den kanadensiska provinsen British Colombia och har cirka 86 000 invånare. Den ligger på södra sidan av Vancouverön och är känd för sitt milda klimat och sina många parker och trädgårdar. Staden har gott om turistattraktioner och bra shopping. Längs den pittoreska kajen Fisherman’s wharf ligger husbåtar, mysiga kaféer och små butiker. Under kvällen kastar vi åter loss och fortsätter färden mot Vancouver.

Dag 9. Vancouver
Vi anländer till Vancouver under tidig morgon. Efter utcheckning ifrån båten gör vi en halvdagstur i Vancouver, som anses vara en av de vackraste städerna i Nordamerika med sina majestätiska berg, sin grönska och sitt glittrande hav. Vi ser bland annat Stanley Park, de berömda totempålarna vid Brockton Point, historiska Gastown och marknaden på Granville Island. Efter rundturen tar vår buss oss till vårt hotell för natten, The Westin Bayshore.

Dag 10. Vancouver – Hemorten
Frukost och utcheckning från hotellet. Förmiddagen är fri innan vi beger oss mot flygplatsen för att påbörja vår hemresa. Vårt plan lyfter under eftermiddagen.

Dag 11. Hemorten
Vi beräknas nå vår hemort vid lunchtid.

För svenska medborgare gäller det s.k. Visa Waiver-programmet vid inresa till USA. Det innebär att visum inte behövs för denna resa. Dock är det obligatoriskt att ansöka om ett godkännande. Detta görs elektroniskt senast fyra dagar innan avresa. Ansökan kostar 14 dollar per person. Ett par veckor före avresa får ni information hemskickad om hur ni fyller i ansökan. Ni gör ansökan på https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ 

Om du som svensk medborgare har besökt Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter den 1 mars 2011 eller har medborgarskap i något av de fyra länderna räcker inte ESTA-godkännande. Istället krävs amerikanskt visum och ansökan måste göras flera månader inför resan. Resenärer som berörs av reglerna har eget ansvar att själva kontakta amerikanska ambassaden för vidare information.

Ni behöver inte ansöka om inresetillstånd till Kanada då vi kommer att åka in i landet via sjövägen.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 7 luncher · 7 middagar · alla utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 8 975:- · dricks till chaufförer och lokala guider tillkommer (räkna med 3-4 dollar per person och dag)
Resevaluta: Amerikanska dollar och kanadensiska dollar

Andra liknande resor:

Västra Kanada

San Francisco

Västra USA

Nashville & Memphis

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se