Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Köpenhamn – Los Angeles
Vi åker med buss längs med västkusten till Kastrups flygplats i Köpenhamn. Vi flyger direkt till Los Angeles där vår reseledare tar oss till vårt hotell Radison Midtown at USC. Hotellet är beläget i Midtown strax intill California Science Center.

Dag 2. Stadsrundtur Los Angeles
Efter frukost ger vi oss tillsammans med vår engelsktalande lokalguide ut på en heldagstur i ”City of Angels”. Los Angeles består i själva verket av en lång rad städer och det bor totalt cirka tio miljoner invånare här. Det är dock Downtown som räknas som stadens centrum. Nära Downtown finns bland annat sevärdheter som Chinatown, Union Station och Walt Disneys operahus. Vi besöker Hollywood där vi promenerar utmed Hollywood Boulevard och ser Walk of Fame. Här finns Dolby Theatre där den årliga Oscarsgalan hålls. Stadsrundturen inkluderar även ett besök i kustorten Santa Monica.

Dag 3. Utflykt Venice
Efter frukost gör vi en halvdagsutflykt till kustorten Venice vid Stilla havet. Venice är främst känt för sina kanaler och stränder. Venice Beach är ett mycket populärt besöksmål under sommaren. Under försäsongen är tempot lägre och det är inte lika trångt utmed den färgglada strandpromenaden.

Dag 4. Heldagsutflykt San Diego
Efter en tidig frukost reser vi med buss till San Diego, cirka 20 mil söder om Los Angeles. Vår lokalguide följer med oss under hela dagen och vi gör bland annat en rundtur i stadens centrala delar. San Diego förknippas ofta med SeaWorld, San Diego Zoo, den exklusiva halvön Coronado och badorten La Jolla. Den amerikanska Stillahavsflottan har en viktig bas i staden och hangarfartyget USS Midway har förvandlats till museum. Vi besöker bland annat de historiska delarna Gaslamp Quarter och gör ett stopp vid kusten. Under sen eftermiddag återvänder vi hemåt till Los Angeles.

Dag 5. Los Angeles
Vår dag tillbringas på egen hand. Kanske lockar en tur med tunnelbanan till Downtown eller ett besök på ett av stadens museer. På bekvämt gångavstånd från vårt hotell finns Naturhistoriska museet som innehåller en av världens främsta dinosaurieutställningar. Strax intill ligger Los Angeles Memorial Coliseum som var huvudarena när Los Angeles arrangerade de olympiska spelen1932 och 1984.

Dag 6. Heldagsutflykt Universal Studios
Efter frukost gör vi en utflykt till den världsberömda filmstudion och nöjesparken som är belägen norr om Hollywood. Besökare får komma in bakom kulisserna i filmens värld och får en rad upplevelser som involverar stuntmän, trickfilmsinspelningar, shower och djur. Den inkluderade studiorundturen är en fantastisk upplevelse för besökare i alla åldrar. Utflykten kostar 1 295:- och måste förbeställas vid bokning.

Dag 7. Shoppingutflykt Citadel Outlets
Efter frukost gör vi på en halvdagsutflykt till Citadel outlets i East Los Angeles. Här finns över 130 butiker samlade med shopping till reducerade priser. Vi fyndar bland märkeskläder, skor, heminredning och sportartiklar. Efter lunch återvänder vi till vårt hotell.

Dag 8. Los Angeles och hemresa
Idag checkar vi ut från vårt hotell. Vi reser till flygplatsen under eftermiddagen och flyger hem under kvällen.

Dag 9. Hemkomst
Vi beräknas vi nå Köpenhamn under eftermiddagen. Vi möter vår buss som tar oss vidare till vår hemort under kvällen.

För svenska medborgare gäller det s.k. Visa Waiver-programmet vid inresa till USA. Det innebär att visum inte behövs för denna resa. Dock är det obligatoriskt att ansöka om ett godkännande. Detta görs elektroniskt senast fyra dagar innan avresa. Ansökan kostar 14 dollar per person. Ett par veckor före avresa får ni information hemskickad om hur ni fyller i ansökan. Ni gör ansökan på https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Om du som svensk medborgare har besökt Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter den 1 mars 2011 eller har medborgarskap i något av de fyra länderna räcker inte ESTA-godkännande. Istället krävs amerikanskt visum och ansökan måste göras flera månader inför resan. Resenärer som berörs av reglerna har eget ansvar att själva kontakta amerikanska ambassaden för vidare information.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · utflykter enligt program · dricks till chaufförer och lokalguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum 5 375:- · utflykt Universal Studios 1 295:-
Resevaluta: Amerikanska dollar
Speciellt: Alla tider är lokala. När klockan är 12.00 i Sverige är klockan 03.00 i Los Angeles. Resenärer från Oslo och Stockholm flyger från respektive destination. Flygtider varierar.
Andra liknande resor:

Västra USA

Kryssning västra USA

Västra Kanada

Amerikanska Södern

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se