Dag 1. Hemorten – Brno
Vi flyger till Wien vid lunchtid och anländer under tidig eftermiddag. Vid ankomst tar vår reseledare oss till vår buss och vidare till Tjeckien och hotell Holiday Inn i Brno. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Brno
Frukost på hotellet. Under förmiddagen har vi fri tid att på egen hand upptäcka Brno, som är landets näst största stad och huvudort i regionen Mähren, på tjeckiska Morava. Sevärdheter från olika epoker vittnar om stadens långa historia. Under trettioåriga kriget belägrades Brno av svenska trupper under fältmarskalk Lennart Torstenson, men staden försvarades tappert i hela 112 dagar och svenskarna fick till slut avbryta belägringen och avtåga. Än idag firas det lyckade försvaret varje år i augusti månad. På eftermiddagen besöker vi det kända bryggeriet Starobrno där vi gör en ölprovning. Därefter äter vi middag på en närliggande restaurang.

Dag 3. Brno – Lednice – Bratislava
Frukost. Vi inleder dagen med att åka till byn Lednice i sydöstra Tjeckien. Lednice är känt för sitt slott i barockstil som finns med på Unescos världsarvslista. I byn äter vi lunch och gör därefter en vinprovning med viner från trakten. På eftermiddagen fortsätter vi in i Slovakien och huvudstaden Bratislava. Väl framme checkar vi in på Hotel Park Inn by Radison. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 4. Bratislava
Efter frukost på hotellet gör vi en rundtur i den pittoreska staden tillsammans med en lokalguide. Bratislava tillhörde i flera hundra år Österrike-Ungern under namnet Pressburg, och den gotiska Sankt Martinsdomen var kröningskyrka för de ungerska kungarna. Efter rundturen har vi resten av eftermiddagen fri. På kvällen äter vi trerättersmiddag ute på stan.

Dag 5. Bratislava – Wien
Frukost och utcheckning ifrån hotellet. Idag åker vi med båt på Donau in i Österrike till huvudstaden Wien. Väl framme äter vi wienerschnitzel till lunch på restaurang Augustiner-Keller. Därefter gör vi en stadsrundtur med lokalguide under cirka tre timmar. Vi ser stadens viktigaste sevärdheter, såsom det kejserliga slottet Hofburg, Stefansdomen och Statsoperan, innan vi checkar in på vårt hotell Ibis Wien Mariahilf.

Dag 6. Utflykt Wachau
Frukost. Idag gör vi en heldagsutflykt i vinets tecken. Vi åker till staden Krems an der Donau i vindistriktet Wachau strax väster om Wien. Vi börjar på Lesehof Stagård där vi får prova gårdens viner och avnjuta en kalte platte. Under eftermiddagen åker vi vidare till Loisium Weinerlebniswelt för ytterligare en vinprovning. Vi återvänder till Wien under kvällen.

Dag 7. Wien
Frukost. Idag har vi dagen till för eget förfogande. I kulturstaden Wien finns mycket att se, bland annat Sissi-museet, Hundertwassers Kunsthaus Wien med sitt egendomliga utseende, morgonträning på Spanska ridskolan och Hotel Sacher där den berömda Sachertårtan skapades. På kvällen äter vi trerätters middag med specialiteten Wiener Tafelspitz som huvudrätt på restaurang Griechenbeisl.

Dag 8. Wien – Hemorten
Frukost och utcheckning från hotellet.  Under morgonen flyger vi tillbaka till vår hemort som vi förväntas nå vid lunchtid.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 5 middagar · alla utflykter inklusive 3 vinprovningar och en ölprovning · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 895:–
Resevaluta: Euro och tjeckiska koruna

Andra liknande resor:

Wien

Wien

Wien

Julkryssning Donau

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se