Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Nice
Vi flyger till Nice och vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till vårt hotell Campanile Nice Centre Acropolis. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag på en närliggande restaurang.

Dag 2. Nice
Efter frukost gör vi en rundtur med lokalguide där vi får se det mesta av staden. Vi beräknas vara klara runt lunch och resten av dagen lämnas fri för egna aktiviteter. Vi äter middag på egen hand.

Dag 3. Nice – Arles
Frukost och utcheckning. Vi åker söderut till den gamla romerska staden Fréjus där vi besöker den lokala vinproducenten Clos des Roses. Här får vi provsmaka på några av deras viner innan det är dags att resa vidare mot staden Arles. Vi checkar in på centralt belägna hotell Arles Plaza. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Arles
Frukost och därefter är förmiddagen fri. På eftermiddagen gör vi en utflykt till Avignon för ett besök i påvepalatset. Palatset är en av de största byggnaderna från europeisk medeltid och härstammar från 1300-talet. Vi tar oss även en närmare titt på den berömda bron Saint-Bénézet som var en del av en av de viktigaste pilgrimslederna mellan Italien och Spanien. Väl tillbaka i Arles äter vi middag på egen hand på någon av stadens restauranger.

Dag 5. Arles
Frukost och därefter har vi hela dagen fri till att upptäcka staden på egen hand. Här finns intressanta monument från olika epoker och flera sevärda museer. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Arles – Carcassonne – Girona
Efter frukost och utcheckning är det dags att styra kosan söderut. Under förmiddagen når vi Carcassonne som ligger några mil väster om Narbonne. Kanalen som förbinder Medelhavet och Atlanten, Canal du Midi, löper genom Carcassonne strax norr om Bastide Saint-Louis. Canal du Midi är ett av Unescos världsarv. Efter lunch på egen hand i Carcassonne kör vi tillbaka mot Narbonne och strax söder om staden gör vi ett stopp i Portel-des-Corbières för vinprovning hos den lokala vinproducenten Château de Lastours. Därefter fortsätter vi söderut och lämnar Frankrike för fortsatt resa in i Spanien och vårt slutmål för dagen, Girona och hotell Doubletree by Hilton. Middag på kvällen.

Dag 7. Girona
Efter frukost gör vi en rundtur med lokalguide som visar oss runt i staden. Därefter är resten av dagen fri för egna aktiviteter. Girona är en medeltida stad med många prisvärda restauranger och vinbutiker. Högt upp på en kulle ligger den gotiska katedralen varifrån man har fantastisk utsikt, och bakom katedralen finns delar av den gamla stadsmuren bevarade. Middag på egen hand.

Dag 8. Girona – Barcelona
Efter frukost checkar vi ut och lämnar Girona för vidare resa mot Barcelona. Tillsammans med en lokalguide gör vi under eftermiddagen en rundtur i Barcelona. Vi får se en del av vad staden har att erbjuda och blir inspirerade inför morgondagen då vi har en hel dag på egen hand i Kataloniens huvudstad. Efter rundturen åker vi till vårt hotell Expo för incheckning och en gemensam middag.

Dag 9. Barcelona
Frukost och därefter hela dagen fri för egna aktiviteter. Här finns mycket att se, som till exempel La Sagrada Familia, Güellparken och den långa paradgatan La Rambla med sina många stånd fyllda av blommor, fåglar och tidningar. Barcelona har ett stort utbud av restauranger och ikväll provar vi någon av dessa då vi äter middag på egen hand.

Dag 10. Barcelona – Hemorten
Efter frukost är dags att bege oss mot flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort under sen eftermiddag.

Ingår: Flyg t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 795:-
Resevaluta: Euro
Andra liknande resor:

Provence

Provence

Nice

Italienska rivieran

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se