Dag 1. Hemorten – Brentakanalen – Venedig
Vi flyger på morgonen med mellanlandning till Venedig. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till Brentakanalen. Kanalen byggdes på 1500-talet och det idylliska gröna landskapet längs kanalen lockade många venetianska aristokrater som byggde sina magnifika sommarvillor här. Vi besöker en av de mest kända villorna, Villa Pisani, och äter sedan en härlig fisklunch. Därefter beger vi oss till Venedig, kanalernas och gondolernas stad, där vi checkar in på fyrstjärniga Hotel Carlton On The Grand Canal.

Dag 2. Stadspromenad Venedig och Dogepalatset
Efter frukost gör vi en stadspromenad i Venedig med lokalguide. Venedig var en gång Europas rikaste stad med handelsband till det bysantinska riket och den muslimska världen. Vi besöker bland annat Markusplatsen med den fantastiska Markuskyrkan, byggd i bysantinsk stil och utsmyckad med mängder av guld. Strax intill står klocktornet, den nästan hundra meter höga kampanilen. I Venedig finns hundratals broar, däribland den kända Rialtobron, en imponerande gångbro över Canal Grande som byggdes i slutet av 1500-talet. Efter en intressant promenad samt lunch på egen hand besöker vi Dogepalatset. Det imponerande palatset i gotisk stil var residens för dogen i Venedig.

Dag 3. Nyårsafton
Frukost. Nyårsafton tillbringas på egen hand. Vår reseledare ger förslag på olika aktiviteter och utflyktsmål. På kvällen samlas vi åter för vår gemensamma nyårsmiddag på hotellet och firar in det nya året i den sagolika staden Venedig.

Dag 4. Halvdagsutflykt till Burano och Torcello
Frukost och sovmorgon. Utvilade efter gårdagens firande gör vi en halvdagsutflykt med båt och guide till öarna Burano och Torcello. Burano är känd för sina färgglada hus och för de traditionella handarbeten som befolkningen här producerar. Torcello var den venetianska lagunens hjärta före republiken Venedigs uppkomst och är stadens äldsta kontinuerligt bebodda ö. Efter ett besök på de båda öarna återvänder vi till Venedig.

Dag 5. Venedig – Hemorten
Efter frukost tar vi båten till Venedigs flygplats Marco Polo. Efter mellanlandning beräknar vi nå vår hemort under eftermiddagen.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en lunch · en nyårsmiddag · utflykt till Brentakanalen · entré till Villa Pisani · stadspromenad i Venedig med lokalguide · entré och guide på Dogepalatset · utflykt till Burano och Torcello · båttransfer · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 995:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Kryssning Medelhavet

Rom Venedig Florens

Kroatien

Val di Fiemme

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se