Dag 1. Hemorten – Arles
Vi flyger till Nice och anländer tidig eftermiddag. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare mot den lilla staden Arles. Vi checkar in på Hotel Arles Plaza som ligger ett stenkast från stadens centrum och äter gemensam middag på kvällen. 

Dag 2. Heldagsutflykt Glanum & Château Romanin med vinprovning
Efter frukost reser vi till de arkeologiska utgrävningarna i Glanum. Platsen är främst känd för två välbevarade romerska monument från första århundradet f.Kr. kallade les Antiques, som utgörs av ett mausoleum och Frankrikes äldsta triumfbåge. Vi fortsätter därefter till den biodynamiska vingården Château Romanin där en smakrik vinprovning väntar. Tack vare det speciella mikroklimatet med ett högt antal soltimmar och ringa nederbörd är detta ett optimalt område att odla vin i.

Dag 3. Heldagsutflykt till saltbassängerna Salins d'Aigues-Mortes & båttur
Vi äter frukost och beger oss sedan mot den fascinerande saltutvinningsanläggningen Salins d’Aigues-Mortes. Detta rosafärgade vattenlandskap ger husrum åt nästan 160 skyddade fågelarter, som exempelvis den rosa flamingon. Här får vi lära oss mer om de viktiga egenskaperna hos denna speciella typ av våtlandskap. Därefter äter vi gemensam lunch i Saintes Maries-de-la-Mer innan vi går ombord på en båt som tar oss med på en skön tur i det vackra området.

Dag 4. Heldagsutflykt Avignon, vinprovning & chokladtillverkaren Castelain
Idag besöker vi den gamla påvestaden Avignon vars historiska centrum finns med på Unescos världsarvslista. De mest kända monumenten i staden är det imponerande Palais des Papes, Påvepalatset, i gotisk stil och bron Saint-Bénézet, mer känd som le pont d’Avignon. Bron byggdes i slutet av 1100-talet över floden Rhône och hade ursprungligen 22 brovalv. Idag finns det bara fyra brovalv kvar, vilka har blivit ett landmärke för staden. Under dagen besöker vi även den ekologiska vingården Domaine de Beaurenard som drivs av sjunde generationens vinodlare. Efter en vinprovning av tre sorters viner åker vi till chokladproducenten Chocolaterie Castelain och stillar sötsuget med en provsmakning.

Dag 5. Vinprovning Clos des Roses – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från Hotel Arles Plaza och beger oss mot vingården Clos des Roses i Fréjus för resans sista vinprovning. Gården odlar ekologiskt på 10 hektar mark i rik vulkanisk jord och producerar rött, vitt och rosévin av nio olika sorters druvor. Efter vinprovningen åker vi mot flygplatsen för hemfärd och anländer till hemorten sen kväll.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en lunch · en middag · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 325:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Provence

Nice

Italienska rivieran

Alassio

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se