Dag 1. Hemorten – Costa Smeralda
Vi flyger till Sardinien på morgonen. Vår buss tar oss till vårt hotell på Costa Smeralda, smaragdkusten. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Costa Smeralda – Cagliari
Vi följer Sardiniens östra kust och vår färd till Cagliari tar större delen av dagen. Vi njuter av den lugna landsbygden och det böljande landskapet. Väl i Cagliari checkar vi in för två nätter på Hotel Lantana, en resort belägen några mil söder om staden. Middag på kvällen.

Dag 3. Cagliari
Vi ägnar dagen åt Sardiniens största stad som ligger vid Cagliaribukten. Cagliari är en kosmopolitisk hamnstad vars historia sträcker sig över mer än tvåtusen år. Det medeltida kvarteret Castello ligger på en kulle cirka 100 meter över havet och är delvis omgärdat av en stadsmur. Här finns smala gränder, imponerande utsiktsplatser och sevärdheter som katedralen Santa Maria och arkeologiska museet. Nedanför ligger det livliga hamnkvarteret Marina med shoppingstråk och fiskrestauranger. I stadens sydöstra utkanter finns kilometerlånga sandstränder för sol och bad. Middag på kvällen.

Dag 4. Cagliari – Alghero
Efter frukost reser vi norrut mot Alghero som är den största kustorten på nordvästra Sardinien. Vi passerar små byar och samhällen och stannar för lunch utmed vägen. Under eftermiddagen checkar vi in för tre nätter på Punta Negra, cirka en mil nordväst om Alghero. Hotellet har både pool och egen badstrand. Middag på kvällen. 

Dag 5. Alghero och Capo Caccia
Tillsammans med en lokalguide gör vi en promenad i Alghero. Här finns en pittoresk gammal stadsdel med välbevarade stadsmurar och bastioner från genuesarnas tid på ön. Senare under dagen gör vi en båtutflykt till udden Capo Caccia som är Sardiniens västligaste punkt. Här finns Europas högst belägna fyrtorn och en dramatisk kust med vacker utsikt över Medelhavet. Båten lägger till nära Neptunusgrottorna där vi gör ett besök och hänförs av alla praktfulla stalaktiter och stalagmiter. Vi återvänder sedan till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 6. Utflykt Bosa
Under morgonen reser vi med buss till den lilla staden Bosa som ligger cirka fem mil söder om Alghero. Vägen dit anses av många vara den vackraste vägsträckan på hela Sardinien. Vi följer kusten som är full av fridfulla små skyddade vikar och njuter av utsikten över det glittrande havet. När vi närmar oss Bosa kantas vägen av olivlundar och korkekskogar. Staden finns med på listan över Italiens vackraste byar och här strosar vi i den pittoreska stadskärnan med kullerstensgränder och färgglada hus. Bosa ligger vid floden Temo som är Sardiniens enda segelbara flod. Här finns även en borg från 1100-talet med utsikt över staden. Vi äter en gemensam lunch på en lokal restaurang. Denna dag gör vi även en vinprovning där vi bland annat smakar vinet Malvasia di Bosa. Middag på kvällen.

Dag 7. Alghero – Costa Smeralda
Efter frukost lämnar vi Alghero och reser nordost till Costa Smeralda där vi bor vår sista natt. På smaragdkusten finns märkliga klippformationer, enskilda vikar och kritvita sandstränder. Det är ett populärt område för jetsetturister med orter som Porto Rotondo och Porto Cervo som båda har yachthamnar. Vi hinner även med ett besök vid en arkeologisk utgrävning nära Arzachena. Här finns spår efter nuragerna, Sardiniens unika tornbyggnader från bronsåldern. Inträde till området ingår. Vi checkar in på vårt hotell och äter gemensam middag på en närliggande restaurang.

Dag 8. Costa Smeralda – Hemorten
Under förmiddagen beger vi oss till flygplatsen i Olbia. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · en lunch · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 875:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 26/9 bor vi på första natten bor vi på Club Hotel Marina Beach utanför Orosei istället för på hotell vid Costa Smeralda.

81 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.1 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Sardinien special

Korsika

Vandring Elba

Rom

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se