Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Zaragoza
Vi flyger till Barcelona. Vår buss tar oss till Zaragoza i Aragonien och vårt hotell Eurostars Boston. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 2. Zaragoza – Bilbao
Efter frukost reser vi mot Bilbao genom Baskiens kuperade landskap. När vi nått Bilbao blir det tid för lunch. Bilbao är Baskiens största stad och ligger vid floden Nervión nära Biscayabukten. Under eftermiddagen besöker vi Guggenheimmuseet som öppnades 1997. Här ser vi modern och samtida konst från hela världen. Vi checkar in på Novotel Bilbao Exhibition Center som ligger i stadsdelen Barakaldo. Middag på kvällen.

Dag 3. Bilbao – Salamanca
Frukost. Vi reser söderut mot Salamanca. Längs vägen passerar vi både Burgos och Valladolid. Burgos ligger vid Jakobsleden som är den pilgrimsled som slutar i Santiago de Compostela. När vi når Salamanca som ligger i provinsen Kastilien och León checkar vi in på Hotel Regio. Middag på kvällen.

Dag 4. Salamanca – Madrid
Efter frukost möter vi en lokalguide som visar oss runt i Salamanca. Staden har utnämnts till världsarv av Unesco och var europeisk kulturhuvudstad 2002. Under eftermiddagen lämnar vi Salamanca och reser till Madrid. Här övernattar vi två nätter på Holiday Inn Madrid Piramides. Middag på kvällen.

Dag 5. Madrid
Efter frukost gör vi en guidad rundtur. Madrids medelpunkt är det livliga torget Puerta del Sol där många historiska händelser har utspelats. Inte långt därifrån ligger kungliga slottet. Öster om gamla Madrid breder bourbonernas Madrid ut sig. Här byggde de storslagna torg med fontäner, en triumfbåge och det som senare blev Prado, ett av världens förnämsta konstmuseer. Efter lunch är eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 6. Madrid – Valencia
Vi lämnar Madrid under morgonen och reser österut mot Medelhavskusten och Valencia. När vi närmar oss kusten övergår bergslandskapet vi rest genom i ett slättlandskap där det odlas både apelsiner och ris. I Valencia bor vi två nätter på Hotel Eurostar Gran Valencia. Middag på kvällen.

Dag 7. Valencia
Efter frukost väntar Spaniens tredje största stad på att upptäckas. Tillsammans med en lokalguide gör vi en rundtur och ser bland annat den gamla silkesbörsen La Lonja som byggdes på 1400- och 1500-talet och är ett av Unescos världsarv. I centrum finns även de äldre kvarteren i Barrio del Carmen som är fyllda av trånga gator och gränder. Arkitekten Santiago Calatrava har ritat flera byggnader i kulturkomplexet ”Konst- och vetenskapsstaden” vid floden Turia. Han är för oss svenskar främst känd för Turning Torso i Malmö. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 8. Valencia – Barcelona
Under dagen reser vi norrut utmed Medelhavskusten till Barcelona i Katalonien. På vägen passerar vi bland annat Tarragona. I Barcelona bor vi två nätter på Hotel Villa Olímpica Suites. Middag på kvällen.

Dag 9. Barcelona
Efter frukost gör vi en rundtur med lokalguide. Staden är känd för sin blandning av gammalt och nytt. Detta har inte minst Antoni Gaudí och hans konstnärskollegor bidragit till. Kyrkan La Sagrada Familia och flera andra byggnader i katalansk jugendstil gör Barcelona till Europas kanske mest färggranna och fantasifulla stad. I den äldsta stadsdelen Barri Gòtic hittar vi kvarter och smala gränder som tar oss tillbaka till medeltiden. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 10. Barcelona – Hemorten
Efter frukost blir vi hämtade av vår buss som tar oss till flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort under eftermiddagen.

Ingår: Flyg t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 9 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 3 125:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 18/9 bor vi på Diagonal Plaza i Zaragoza.

80 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Bordeaux Cognac

Madrid

Madrid

Pilgrimsvägen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se