Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Colombo
Vi lämnar det svenska februarivädret på kvällen och flyger med mellanlandning till Colombo. Måltider på flyget ingår.

Dag 2. Colombo – Bentota
Vi landar i Colombo på eftermiddagen. Här blir vi upphämtade av vår transferbuss för vidare färd söderut till Bentota där vi ska tillbringa 4 nätter. Bentota är känt som ett av Sri Lankas finaste strandområden med ljuvliga bad och tropiska sandstränder. Vi bor på lyxiga The Surf hotel mitt på den längsta sandstranden i området. Gemensam middag på hotellet första kvällen. 

Dag 3 - 5. Avkoppling i Bentota
De kommande tre dagarna har vi tid för avkoppling och egna strövtåg. Koppla av i en skön solstol på stranden, utforska närområdet eller varför inte åka på delfinsafari? Vår reseledare kommer gärna med förslag på aktiviteter. Frukost på hotellet alla dagar. 

Dag 6. Bentota – Nanu Oya – Nuwara Eliya
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och säger hejdå till Bentota för denna gång. Vår bekväma transferbuss tar oss sedan de cirka fyra timmarna till Peradeinya. Här äter vi lunch och kliver sedan på tåget för en scenisk färd genom böljande dalar, te- plantager och grönskande natur i Sri Lankas ”Hill country”. Vi når vår slutdestination Nuwara Eliya under tidig kväll och checkar in på Grand Hotel. Gemensam middag hotellet på kvällen. 

Dag 7. Nuwara Eliya
Nuwara Eliya är Sri Lankas viktigaste ort för te- odling, och här finns tunnland efter tunnland med teplantager. Området kallas ofta för ”Little England” tack vare sina vackra trädgårdar, välansade häckar och koloniala arkitektur. Vårt hotell är beläget mitt i en vacker dalgång med utmärkt läge för att utforska området på egen hand, som vi har hela dagen till att göra. Vår reseledare kommer gärna med förslag och tips på aktiviteter. För de som önskar erbjuds även en guidad tur i området efter frukost.

Dag 8. Utflykt till Ella
Efter frukost gör vi en dagsutflykt till Ella. Denna lantliga bergsort bjuder på fantastiska vyer med grönskande berg och häpnadsväckande vattenfall. Vi besöker Ravana falls, som är ett av landets bredaste vattenfall, och sedan Ella gap där den bästa utsikten över området finns. Härifrån kan man se ända bort till Great Basses fyren på Sri Lankas södra kust vid klar sikt. Vi äter gemensam lunch på en av Ellas gemytliga restauranger och åker sedan tillbaka till Nuwara Eliya.

Dag 9. Nuwara Eliya – Udawalawe – Weligama
Idag är det dags att lämna bergen och bege oss mot kusten igen. Vår transferbuss hämtar oss efter frukost för färd söderut mot Weligama. Vi stannar för lunch i närheten av Buduruwagala, som är ett forntida buddhisttempel bestående av sju statyer inhuggna i ett berg. För de som önskar finns möjligheten att gå in och titta. Vi åker sedan vidare till Udawalawe nationalpark där vi ska åka på safari med jeep. Uduwalawe är en av de bästa platserna för att se elefanter i sin naturliga miljö tack vare de relativt stora flockarna som bor här. Ofta träffar man på de storfotade djuren efter bara några hundra meter. I parken bor även bland annat vattenbuffalo, schakaler och läppbjörn. Har vi riktig tur kan vi till och med få se en leopard. Efter vår safari fortsätter vi färden mot kusten, och anländer i Weligama bay under kvällen. Här checkar vi in på lyxiga Marriot Resort & Spa som är beläget mitt på Weligama bays härliga sandstrand. 

Dag 10. Avkoppling i Weligama och Mirissa beach
Efter en god natts sömn vaknar vi upp med Indiska oceanen utanför fönstret. Vi äter frukost och har resten av dagen fri för egna aktiviteter. Förutom att njuta på vår sköna strand finns här en mängd andra aktiviteter att ägna sig åt, som att unna sig en spabehandling eller göra en utflykt till den välkända och närliggande stranden Mirissa beach. Det finns också gott om val runt Weligama. Blåval, kaskelott och sillval tillhör de vanligaste sorterna, och dessa finns det chans att se genom att åka på valsafari. Vår reseledare kommer gärna med förslag på fler aktiviteter. 

Dag 11. Utflykt till Galle
Efter frukost åker vi på en dagsutflykt till Galle, södra Sri Lankas episka huvudstad. Här möter klassisk kolonial arkitektur tropiska omgivningar och asiatisk kultur, vilket ger staden en dynamisk atmosfär. Vi gör en gemensam stadspromenad och äter lunch på en lokal restaurang innan vi åker tillbaka till Weligama. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. 

Dag 12. Weligama – Colombo – hemresa
Det har blivit dags att packa väskorna och påbörja resan hemåt. Vi checkar ut efter frukost och åker med vår transferbuss till centrala Colombo. Vi passar på att göra en stadsrundtur i denna häftiga stad där moderna nybyggen samsas med koloniala byggnader. Vi besöker bland annat stadens anrika hästkapploppsbana från 1800- talet, som numera är en galleria med trevliga butiker och restauranger. Innan vi åker till flygplatsen gör vi ett sista stopp vid häftiga Dutch hospital. Det här koloniala sjukhuset har byggts om till en galleria där vi äter en sista middag på någon av de många restaurangerna. Flyget avgår på kvällen.

Dag 13. Hemkomst
Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under förmiddagen. 

Ingår: Flyg inklusive flygplansmåltider · 10 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 2 middagar · 3 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 7675:- · visum 295:- · dricks till guider och chaufförer
Resevaluta: Lankesisk rupee
Speciellt: Visumgodkännande krävs för inträde till Sri Lanka. Vi kan hjälpa de som önskar med visumansökan mot ett tillägg på 295:-. De som önskar söka visum själva gör det elektroniskt på följande länk http:// www.eta.gov.lk/slvisa/ och det kostar 30 dollar. I god tid före avresa skickar vi er separat information om hur ni går tillväga för ansökan.

17 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Sri Lanka

Sydindien

Thailand

Malaysia Borneo

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se