Dag 1. Hemorten – Taipei
Vi flyger med mellanlandning till Taipei. Måltider på flyget ingår.

Dag 2. Ankomst Taipei
Vi landar under eftermiddagen i Taipei. Vi blir upphämtade av vår transferbuss som tar oss till vårt hotell för de kommande tre nätterna, fyrstjärniga Howard Plaza. På kvällen äter vi välkomstmiddag på hotellet.

Dag 3. Stadsrundtur bland imponerande tempel som avslutas på Shilins nattmarknad
Efter en god natts vila och frukost åker vi med vår buss till Chiang Kai-sheks minneshall, belägen mittemellan Taiwans praktfulla nationella konserthall och nationalteater. Vi fortsätter till Baoan Temple som bland annat är känt för sina fascinerande väggmålningar. Därefter går vi över vägen till Taipeis Konfuciustempel. Här får vi genom interaktiva utställningar lära oss mer om den kinesiske tänkaren Konfucius filosofi och många resor. Efter lunch besöker vi Nationella palatsmuseet med sin samling på nästan 700 000 antika kinesiska föremål och konstverk. Vi avslutar dagen med Shilins nattmarknad som har allt från skor till köksredskap och kinesiskt godis. Middag på egen hand.

Dag 4. Dingshans tempel av snäckor, Yehliu geopark och bergsbyn Jiufen
Efter frukost beger vi oss till Sanzhi-distriktet för att besöka Dingshan Seashell Temple, ett tempel som helt och hållet är byggt av snäckor och koraller. Vi åker sedan vidare till Yehliu geopark där vi får beskåda häpnadsväckande stenformationer skapade av geologiska krafter. Därefter tar vår buss oss upp för snirkliga bergsvägar mot den pittoreska staden Jiufen, där vi får tid för att äta lunch och strosa på egen hand. Staden sägs vara en av Taiwans vackraste och erbjuder fantastisk utsikt över hav och berg. När vi kommit tillbaka till Taipei är kvällen fri för egna aktiviteter. 

Dag 5. Häpnadsväckande natur i Taroko och marmortillverkning i Hualien
Vi checkar ut från hotellet i Taipei och stiger på morgontåget mot Hualien. Här gör vi en bussfärd genom den spektakulära ravinen i Taroko nationalpark. Området är också känt för sin fina marmor, och vi kommer att besöka en marmorfabrik. Vi bor på Parkview Hotel en natt och har kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 6. Hisnande utsikt från Taipei 101
Efter frukost tar vi tåget tillbaka till Taipei där vi återigen checkar in på Howard Plaza. Vi äter lunch och åker under eftermiddagen upp till toppen av den 450 meter höga skyskrapan Taipei 101. Kvällen är fri för egna aktiviteter. 

Dag 7. Te-plantage i Maokong, traditionell taiwanesisk kultur och varma källor i Wulai
Idag ger vi oss efter frukost iväg mot Maokongs teplantager som vi får uppleva genom en färd med linbana. Sedan besöker vi Wulai Atayal Aboriginal Village, en charmig stad belägen vid ett vackert vattenfall och mitt bland varma källor. Här får vi uppleva traditionell Taiwanesisk kultur samt njuta av bad i de varma källorna och äta en god lunch. Väl tillbaka i Taipei har vi resten av dagen till eget förfogande.

Dag 8. Heldagsutflykt bland myllrande gränder och tempel i Tainan
Efter frukost tar vi snabbtåget till Tainan där vi ska tillbringa resten av dagen. Tainan är en av Taiwans äldsta städer och i storlek den fjärde största. Vi börjar med en tur i den charmiga stadsdelen Anping som bjuder på myllrande gränder och lokala marknader. Därefter besöker vi Koxinga Shrine följt av Tainans Konfuciustempel, vilket är Taiwans första i sitt slag, byggt på 1600-talet. Vi äter gemensam lunch och fortsätter till Fort Provintia, God of War Temple och slutligen Grand Matsu Temple som är rest för den enligt taiwanesisk tro viktigaste guden, havets gudinna. Vi äter gemensam middag innan vi tar tåget tillbaka till Taipei.

Dag 9. Utcheckning och avskedsmiddag
Fyllda av upplevelser checkar vi ut från vårt hotell och har sedan dagen ledig i Taipei. Vi samlas i god tid för att åka till en lokal restaurang för en sista gemensam middag innan det är dags att bege oss till flygplatsen. Vårt flyg avgår under sen kväll och vi blir serverade flygplansmåltider inklusive dryck. 

Dag 10. Hemkomst
Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under förmiddagen. 

Ingår: Flyg t/r · alla transfers · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 luncher · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 475:-
Resevaluta: Taiwanesisk dollar (TWD)
Speciellt: För medborgare i nordiska länder krävs inget visum. Pass måste vara giltigt i minst ett halvt år efter inresedatum.

Andra liknande resor:

Hong Kong

Stora Vietnam

Kina

Japan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se