Dag 1. Hemorten – Tokyo
Vi flyger med mellanlandning till Tokyo.

Dag 2. Ankomst Tokyo
Vi landar i Tokyo framåt kvällen. Här möter vår lokalguide oss och tar oss till Sunshine City Prince Hotel där vi ska bo i fem nätter. Efter ankomsten visar reseledaren omgivningarna runt hotellet. Tokyo är en upplevelse utöver det vanliga och här finns något för alla. Det är lätt att ta sig runt med den välplanerade tunnelbanan som alltid går i tid. 

Dag 3. Tokyo
Frukost på hotellet. Idag gör vi en heldagsrundtur med lokalguide. Vi börjar med att besöka Tokyo Skytree, där vi från 350 meters höjd får en praktfull utsikt över staden. Därefter besöker vi Asakusa, där vi bland annat får se den 250 meter långa shoppinggatan Nakamise samt Sensoji, Tokyos äldsta buddhistiska tempel från år 645. Vi fortsätter sedan till Tsukiji Outer Market, världens största fiskmarknad, som årligen hanterar mer än 700 000 ton fisk, skaldjur och sjögräs. Här får vi tid att strosa omkring bland de olika stånden och se allt från val till de japanska spindelkrabborna. Vi får därefter möjlighet att äta lunch på egen hand. Den färska sushin rekommenderas varmt.

Efter lunch åker vi till Meiji jingū, en shintohelgedom tillägnad kejsar Meji och hans hustru kejsarinnan Shoken. Vi åker sedan vidare till Omotesando Street, Shimjuku och korsningen vid Shibuya, världens mest trafikerade övergångsställe. På kvällen äter vi gemensam middag på en lokal restaurang.

Dag 4. Tokyo
Frukost. Idag har vi tid att på egen hand upptäcka denna fantastiska stad. Vår reseledare ger gärna tips på utflyktsmål och aktiviteter. Vi erbjuder också en heldagsutflykt till det berömda Fuji- berget och de vulkaniska området vid Hakone. 

Heldagsutflykt Fujiberget & nationalparken Hakone

Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss till vår buss. Vi åker dryga två timmar västerut till det ståtliga berget Fuji som sträcker sig cirka 3 776 meter över havet. Berget, som blivit en symbol för landet, är egentligen en vulkan och är under största delen av året klädd i en vit skrud av snö. Vi åker upp till den femte stationen på 2 300 meters höjd (om väder och vägunderlag tillåter) där vi får en fantastisk utsikt över området. Vi äter därefter lunch på en lokal restaurang innan vi fortsätter till Hakone. Här gör vi en båttur på sjön Ashi och åker linbana till det vulkaniskt aktiva området Owakudani-dalen. På eftermiddagen återvänder vi till Tokyo som vi beräknas nå vid 19-tiden. Pris: 1 195:- OBS! Ibland påverkas området runt Fuji och Hakone av vulkanisk aktivitet, vilket kan medföra att områden blir avspärrade och att vårt program behöver justeras.

Dag 5. Tokyo
Frukost. Idag har vi tid för egna strövtåg i staden. Vår reseledare ger gärna tips på utflyktsmål och aktiviteter. Vi erbjuder också en heldagsutflykt till nationalparken Nikkō.

Heldagsutflykt  Nikkō nationalpark

Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss till vår buss. Vi åker dryga två timmar norrut till nationalparken Nikkō som anses vara en av de vackraste parkerna i Japan. Vi besöker den imponerande shintohelgedomen Toshogu där Tokugawa Ieyasu, grundaren av Japans sista shogunat, ligger begravd. Tokugawa-klanen styrde Japan mellan åren 1603 och 1868 och denna period kom att kallas Edoperioden. Därefter äter vi lunch på lokal restaurang innan vi besöker sjön Chuzenji och vattenfallen Kegon. Vi åker tillbaka till Tokyo på eftermiddagen och förväntas anlända vid 19-tiden. Pris: 1 195:-.

Dag 6. Tokyo
Frukost. Dagen är fri för egna aktiviteter. Kanske lockar ett par timmar i Ginza, ett av världens främsta shoppingdistrikt, eller ett besök på något av Tokyos många onsen, japanska badhus med varma källor. Vår reseledare finns till hands med ytterligare tips på aktiviteter.

Dag 7. Tokyo – Hemorten
Frukost och utcheckning från hotellet. Fri tid för sista minuten shopping innan vi under sen eftermiddag åker mot flygplatsen för att påbörja vår hemresa.

Dag 8. Ankomst hemorten
Vi beräknas nå vår hemort under förmiddagen.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 1 middag · alla utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 995:-
Resevaluta: Japanska yen

Andra liknande resor:

Stora Japanresan

Japan

Japan Hokkaido

Kina

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se