Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Trogir
Vi flyger till Split på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Trogir och vårt hotell Trogir Palace. Hotellet ligger centralt nära gamla stan. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2-7. Trogir och Dalmatien
Vi har nu några härliga lata dagar i trevliga Trogir. Staden har bevarat sin historiska charm, med sina smala kullerstensgator och mysiga torg samt närheten till det underbara kristallklara havet. Under vår vistelse här har vi halvpension bestående av frukost och middag på hotellet varje dag.

Vill du se dig om under dina dagar i Dalmatien har vi en del trevliga utflykter som du kan följa med på. Utflykterna måste förbokas inför resan.

Utflykt Split och Trogir
Heldagsutflykt till de båda spännande städerna Trogir och Split. Lokalguider berättar det mesta om städerna och under dagen äter vi en gemensam lunch på en lokal restaurang. Split är en gammal stad vackert belägen på en sydsluttning mot Adriatiska havet och med en rik historia som sträcker sig över 2000 år tillbaka i tiden. Här finns bland annat Diocletianus palats som är med på listan över Unescos världsarv. Även Trogir är en stad vars historia sträcker sig tillbaka till romartiden och den gamla stadskärnan finns även den med på Unescos världsarvslista. Utflykten inkluderar lunch och ingår i resans pris.

Utflykt båttur
Heldagsutflykt i den vackra kroatiska skärgården. Vi går på vår båt i Trogirs hamn och vår kapten blir vår lokalguide för dagen. Vi seglar mellan öarna Veliki Drvenik, Šolta and Čiovo. Vi njuter av en härlig dag i skärgården och medan vi seglar fram på det turkosblå havet bjuds vi på en härlig lunch ombord. Utflykten inklusive lunch kostar 295 kr.

Utflykt Krka nationalpark och Bibich vingård
Heldagsutflykt med lokalguide till den stora nationalparken Krka. På Krka finns närmare 900 olika växtarter, nästan lika många som i hela Storbritannien! Vår lokalguide tar oss med på en promenad och vi ser bland annat Skradinski Buk, det största vattenfallet i parken. På vår väg tillbaka till Trogir gör vi ett stopp i den lilla byn Plastovo för ett besök hos den lokala vinproducenten Bibich. Här bjuds vi på en vinprovning och till denna serveras en lättare lunch bestående av lite olika tapas. De har även en butik där de säljer, inte bara vin utan även olivolja och andra delikatesser från Dalmatien. Utflykten inklusive inträden, vinprovning och lunch kostar 625 kr.

Dag 8. Trogir – Hemorten
Vi äter en tidig frukost på vårt hotell innan det är dags för avfärd mot Split och flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort vid lunchtid.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykt enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 745:-
Resevaluta: Kroatisk kuna

19 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Kryssning Kroatien

Kroatien

Träningsresa

Vandring Kroatien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se