Dag 1. Hemorten – Warszawa
Vi flyger till Warszawa under morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till centrum. Vi besöker gamla stan och den historiska stadskärnan. Det blir tid för att äta lunch på någon av de många restaurangerna. De som önskar kan även göra ett besök på Chopinmuseet (inträde tillkommer). Senare under eftermiddagen checkar vi in på det centralt belägna Metropol Hotel där vi bor två nätter. Gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 2. Warszawa
Frukost och rundtur i Polens största stad Warszawa. Staden har cirka 1,7 miljoner invånare och är Polens huvudstad sedan 1596, då kungafamiljen flyttade dit från Krakow. Vi besöker bland annat Wilanowparken, de tidigare judiska kvarteren och gamla stan. Rundturen avslutas nära gamla stadens torg där det blir tid för lunch på egen hand. På eftermiddagen är det fri tid och man har möjlighet att stanna i gamla stan alternativt gå och shoppa i något av de moderna shoppingcentren.

Dag 3. Warszawa – Kielce – Krakow
Efter frukost reser vi söderut mot Krakow. På vägen stannar vi söder om Kielce för att besöka den sevärda grottan Raj, paradisgrottan. Vid grottan finns även Neandertalcentret, som har utställningar om mänsklighetens historia. Vi fortsätter sedan till Krakow som vi når under eftermiddagen och checkar in för tre nätter på Vienna House Easy Cracow. Frukost på hotellet ingår varje dag. Vår reseledare kan erbjuda dem som önskar att besöka någon av stadens restauranger.

Dag 4. Krakow
Frukost och därefter gör vi en stadsvandring till fots med lokalguide i en av Europas vackraste städer, Krakow. Vi ser bland annat gamla stan, Mariakyrkan, den medeltida tyghallen och kungaslottet Wawel. Stadens gamla kärna, Stare Miasto är ett UNESCO världsarv sedan 1978. Under eftermiddagen erbjuds en extrautflykt till saltgruvan Wieliczka söder om Kraków. Gruvan är en av Polens största sevärdheter och är med på UNESCOs världsarvslista. Här får vi en guidad rundtur med lokalguide. Vi besöker bland annat en underjordisk kyrka som är helt uthuggen i salt. Utflykten förbeställs vid bokning och kostar 235:-.

Dag 5. Utflykt Auschwitz
Under dagen besöker vi Auschwitz som är beläget cirka sju mil väster om Krakow. Vi får en guidad tur med lokalguide och besöker både Auschwitz och närliggande Birkenau tillsammans med en lokalguide. Besöket tar cirka tre timmar och är en skrämmande men lärorik upplevelse. Vi återvänder sedan till Krakow och vårt hotell. Resten av dagen och kvällen fri för att uppleva Krakow.

Dag 6. Krakow – Hemorten
Frukost och utcheckning. Vi reser sedan norrut mot Warszawa där vårt flyg hemåt avgår under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 045:-
Resevaluta: Polska zloty
Speciellt: Avresa 18/5 då vi bor dag 3 till 6 på Ibis Krakow Old Town Hotel.

Andra liknande resor:

Masurien

Kraków med Wroclaw

Polen

Vandring Zakopane

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se