Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Salzburg
Vi flyger till Wien vid lunchtid och anländer under tidig eftermiddag. HPå flygplatsen möter vi vår buss som tar oss västerut till Mozarts födelsestad Salzburg. Här checkar vi in på vårt hotell ACHAT Plaza Zum Hirschen Salzburg. Middag på hotellet.

Dag 2. Salzburg
Frukost på hotellet. Vi inleder dagen med en guidad stadsrundtur i fina Salzburg, känd för sin barockarkitekturr. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg, till exempel i Altstadt, gamla stan, som är upptagen på Unescos världsarvslista . Vår reseledare hjälper gärna till med tips på aktiviteter och sevärdheter. På kvällen går vi på krogshowen "Sound of Salzburg" där vi serveras trerätters middag och får höra musik från bland annat musikalen Sound of Music. 

Dag 3. Salzkammergut
Efter frukost fortsätter vi vår rundtur i Salzburg. Vi besöker det fina slottet Hellbrunn där vi får se de festliga vattenspelen "Trickfontänerna" på slottsgården. Slottet byggdes i början på 1600- talet och var endast tänkt som sommarresidens för Salzburgs ärkebiskopar. Vi fortsätter därefter till vackra Salzkammergut öster om Salzburg. Här finns underbar natur och trivsamma byar. Området blev rikt genom sina saltgruvor och är även känt för sina vackra sjöar. På kvällen återvänder vi till vårt hotell i Salzburg.

Dag 4. Salzburg – Steyr
När vi har ätit frukost checkar vi ut ifrån hotellet och åker österut till staden Steyr.  Väl framme gör vi en stadsrundtur med lokalguide under förmiddagen. Rundturen är slut vid lunchtid och därefter har vi fri tid resten av dagen. Vi övernattar på Romantik Hotel Minichmayr. Middag på hotellet.

Dag 5. Steyr – Wien
Frukost. Idag åker vi till staden Melk där vi besöker benedikintklostret Stift Melk som ligger på en klippa med utsikt mot floden Donau. Efter klosterbesöket  går vi ombord på en kryssningsbåt som tar oss längs Donau till staden Krems. Här sätter vi oss på vår buss och åker v idare till Österrikes huvudstad Wien där vi checkar in på vårt hotell, Ibis Wien Mariahilf. Middag på hotellet.

Dag 6. Wien
Frukost. Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur i Wien med lokalguide. Rundturen avslutas vid lunchtid och resten av dagen är fri att på egen hand upptäcka staden. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på sevärdheter och aktiviteter. På kvällen äter vi gemensam 3- rätters middag på restaurang Griechenbeisl.

Dag 7. Wien
Frukost. Vi inleder dagen med ett besök på den imponerande slotts- och parkanläggningen Schönnbrunn. I slottet, som är en av den österrikiska barockens mest magnifika byggnader, gör vi en guidad rundtur. På eftermiddagen åker vi till Weingut Wieninger där vi får prova på sex olika sorters österrikiska viner.

Dag 8. Wien – Hemorten
Efter en sista frukost på vårt hotell checkar vi ut innan det är dags att bege sig mot flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort vid lunchtid.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 middagar · utflykter · vinprovning · lokalguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 995:-
Resevaluta: Euro

14 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Wien

Julkryssning Donau

Wien

Wien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se