Dag 1. Hemorten – Garda
Vi flyger med mellanlandning till Milano. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till Gardasjön. Vi checkar in på Grand Hotel Riva. På kvällen får vi en välkomstdrink och äter gemensam middag.

Dag 2. Riva del Garda och Arco
Efter frukost tar vi oss ut i Riva del Garda och möter julen. Riva del Garda har jultomtens hus och byn är fylld av små stånd och butiker som tillhandahåller delikatesser från Italien, och flertalet har just för tidpunkten inspirerats av julen. Hotellet ligger i centrum av denna marknad. På eftermiddagen åker vi till Arco och njuter av dofter av kanel och glögg. Här upplever vi julen som den firas i Trentino. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Rango och Canale
Vi inleder dagen med frukost för att sedan åka till den lilla mysiga byn Rango. Här kommer vi iväg från stadspuls och får uppleva julfirande med gamla riter, handgjorda produkter från området, lokala matvaror och herdesånger. Efter lunch på egen hand fortsätter vi till Canale som erbjuder en genuin julstämning i en stad med smala gränder, stenhus som är byggda på varandra, och mycket lokal anknytning i mat och hantverk. Vi tar oss sedan tillbaka till hotellet och äter middag tillsammans.

Dag 4. Bolzano och Trento
Frukost. Idag besöker vi först Bolzano som har en mycket populär julmarknad. Vi möter en traditionell italiensk julmarknad, men som varje år strävar efter att vara nyskapande i utformning, aktiviteter och utbud. Här finner du hantverk, mat och mängder av andra produkter från Trentino. Efter lunch åker vi vidare till Trentinos huvudstad Trento. Detta är en grön marknad vilket innebär att stort fokus läggs på hållbarhet. Självklart hittar du lokala produkter på denna marknad och dessutom får du dem levererade i en miljövänlig påse. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 5. Garda – Hemorten
Frukost och utcheckning för tidig avresa mot flygplatsen. Vi åker via Verona och får uppleva ytterligare en mysig italiensk stad innan vi åker hem. Den romanistiska staden Verona blir än mer stämningsfull och magisk i jultider. Innerstaden är prydd av ljus och dekorationer som är väl värt ett besök. Vi fortsätter sedan vår färd till flygplatsen. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under sen kväll. 

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1125:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Gardasjön

Cykel Gardasjön

Gardasjön

Gardasjön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se