Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Dubai
Vi flyger med mellanlandning till Dubai. Måltider och dryck ingår på flyget. Vi landar under natten och vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till Novotel Deira City Centre som ligger i stadens historiska centrum, mitt emot köpcentret City Centre Deira. Hotellet har ett idealiskt läge i anslutning till tunnelbanestationen om du önskar upptäcka Dubai.

Dag 2. Dubai
Efter en stärkande sovmorgon och en avkopplande förmiddag är det under eftermiddagen dags att följa med en engelsktalande guide till Gamla Dubai med besök på Dubai Museum som visar historien om Dubai och dess ursprungliga arv. Därefter beger vi oss till de berömda guld- och krydd-soukerna. Souk betyder kort och gott marknad och är en traditionell arabisk marknad där allehanda varor säljs, till mycket förmånliga priser. Souken är en kakafoni av färger, ljud, varor och intryck och erbjuder en genuin upplevelse, bortom traditionella marknader. I soukerna får du uppleva ett Dubai som känns mer genuint än gallerior och skyskrapor. Strosa runt, lukta, lyssna och upplev. Guld är skattebefriat i Dubai och billigt att köpa. Turistmyndigheterna uppskattar att 95 procent av de som besöker emiratet köper guld i någon form, så guldsouken med cirka 700 butiker är väl värt ett besök.

Dag 3. Ombordstigning
Vid lunchtid checkar vi in på Royal Caribbeans spektakulära kryssningsfartyget Vision of the Seas. Vi serveras en sen lunch efter ombordstigning. Resan inkluderar boende i dubbel insideshytt kategori Q. Därefter bekantar vi oss med fartyget som skall ta oss på en sju-nätters kryssning. Vision of the Seas erbjuder högklassig underhållning, bland annat i form av högtflygande luftakrobatik, shower och utomhusfilmduk. Det finns även en mängd aktiviteter att ta del av. Vad sägs till exempel om att lära sig dansa salsa, prova på rock climbing eller att bara koppla av i spa avdelningen? Efter avsegling klockan 18.00 samlas vi för middag i den flotta restaurangen där vi äter vid samma bord alla kryssningens kvällar.   

Dag 4. Oman, Khasab
Under morgonen lägger fartyget till i den aktiva och bergiga hamnstaden Khasab. Staden grundades av portugiserna och är belägen vid Musandamkusten utanför Oman, strax nordost om Dubai. Musadamhalvön inhyser många fjordar och är enbart ansluten till fastlandet genom smala klippor, där av epitetet "arabvärldens Norge”. Här kan vi njuta av solen vid Hormuzsundet, göra ett besök på fortet och slottet eller göra en båtutflykt för att se delfiner. Vid 17.00 fortsätter färden mot Muscat.

Dag 5. Oman, Muscat
Denna morgon lägger vi till i Omans huvudstad, den sagolika hamnstaden Muscat som ligger skönt inbäddad omgiven av höga berg. Oman är ett litet sultandömet på den Arabiska halvön och det kan stoltsera med att erbjuda världens mest solsäkra klimat. Muskat bjuder på en spännande blandning av gamla gränder med marknader samt flotta restauranger och butiker.

Inom stadens omgivningar finner vi den livliga fiskehamnen och 1500-talets portugisiska Jalali- och Miranifort. På behagligt avstånd finns även sultanens eget palats, Al Alam som är den viktigaste av de sex kungliga bostäderna för den styrande monarken, sultanen Qaboo. Palatset är även Omans främsta exempel på modern, islamsk design. Fartyget ligger över natten i Muscat så du kan också göra en kvällstur i denna orientaliska stad.   

Dag 6. Oman, Muscat
Även denna dag ligger vi i hamn i Muscat så det finns gott om tid att fortsätta utforska staden och dess omgivningar. Naturligtvis är fartygets samtliga faciliteter, såsom restauranger och poolområde, öppna under dagen för den som föredrar att koppla av ombord.

Dag 7. Till havs
Denna dag tillbringar vi till havs och har gott om tid för avkoppling och umgänge samt för att ta del av de olika aktiviteter som erbjuds ombord.  Kanske vill man besöka den fina spa-avdelningen, unna sig en avslappnande massage, gå till gymmet eller delta på ett träningspass. Poolområdet med härliga pooler och skön utsikt är också ett trevligt alternativ. En lång god lunch och en stund med en god bok ute på däck under eftermiddagen kan också passa bra.      

Dag 8. Abu Dhabi
Idag blir en heldag i Förenade Arabemiratens färgstarka huvudstad, Abu Dhabi. Denna världsmetropol ligger på en T-formad halvö i Persiska viken där gammalt och nytt blandas på ett extraordinärt sätt. Ni möter imponerande byggnader, intressanta sevärdheter, lyxig shopping i världsklass samt den åtta kilometer långa strandpromenaden, Cornichen som kantas av restauranger och caféer. Vad sägs annars om en tur till den tredje största moskén i världen, Shejk Zayed som når en höjd på 85 meter över marken? Moskén är byggd i snövit ­marmor och här finns världens största handknutna matta.

Ett annat spännande besöksmål är den konstgjorda ön Yas Island som inhyser världens första Ferrari temapark, Ferrari World Abu Dahabi. På Yas Island finner ni även den berömda Formel-1 banan Yas Marina Circuit där Abu Dhabis Grand Prix körs. Det finns även möjlighet att besöka det stora shoppingcentret, Marina Mall  som ligger i Abu Dhabi's mest framstående områden och är ett utav huvudstadens främsta landmärken. Marina Mall erbjuder över 400 butiker med ett unikt urval av mode med några av världens mest kända märken.

Dag 9. Dubai
På morgonen lägger vi återigen till i Dubai och vi får tillfälle att utforska staden vidare. Tillsammans med vår lokalguide besöker vi Dubai Mall som är till ytan världens största galleria med fler än 1 200 butiker i fyra våningar. Vi besöker även världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Detta futuristiska torn i betong och glas är hela 828 meter högt. Utsiktsplattformen At The Top på 124:e våningen, har en hisnande vyer över Dubai, havet och öknen.

Turen går sedan vidare på Jumeirah Beach Road längsmed Persiska viken och vidare ut på den konstgjorda ön Palm Jumeirah, belägen fem kilometer ut i havet och som namnet antyder är formad som ett palmträd. På vägen stannar vi till vid  Burj al Arab, det 7-stjärniga lyxhotellet som enbart består av sviter. Eftersom hotellet ser ut som ett segel är det lämpligt att stanna till där för att fotografera. Under eftermiddagen blir det också ett stopp i Mall of the Emirates för att se den kända, 400 meter långa, inomhusskidbacken. 

Efter en dag fylld med upplevelser och nya intryck återvänder vi till vårt fartyg i god tid innan middag. För den som vill prova nattlivet i Dubai går det bra att ta taxi . Det är billigt och enkelt att åka taxi på egen hand.   

Dag 10. Dubai - Hemresa
Efter en sista stärkande frukost checkar vi ut och går i land där vår buss och guide inväntar oss för en tur till ett av Dubais nyetablerade bostadsområden, Dubai Marina, där vi kan studera Dubais mycket moderna arkitektur. Dubai Marina präglas av flerbostadshus i form av höga skyskrapor där några är bland de högsta i världen, till exempel de 400 meter höga 23 Marina och Princess Tower, samt sitt konstgjorda vattensystem med kanaler och småbåtshamnar.

Vi tar också en promenad vid Jumeirah Beach Walk, ett trevligt område med serveringar, butiker och restauranger. Bussen går sedan vidare till Dubai Mall där vi spenderar eftermiddagen på egen hand. Här kan man besöka akvariet, titta på de berömda fontänerna, shoppa i de många butikerna eller sitta ned på ett café och titta på folklivet.  Efter en upplevelserik dag är det skönt att sjunka ned i bussätet för transfer till Novotel Deira City Centre där ni återigen checkar in. Vår sista kväll i Dubai inkluderar en god middagsbuffé på hotellet.

Dag 11. Hemkomst
Tidig frukost på vårt hotell och avfärd mot flygplatsen för hemresa. Ombord blir vi serverade flygplansmåltider inklusive dryck. Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under eftermiddagen.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 3 övernattningar i Dubai med frukost · en middag · stadsrundtur · kryssning 7 nätter med helpension · hamnskatter · dricks på kryssningen · dricks till chaufförer · utflykter, frukostar & middagar enligt program
Tillägg: Enkelhytt insides 5 875:- · Utsideshytt kategori H, 2 875:- per hytt
Resevaluta: Emiratiska dirham i Dubai, Amerikanska dollar ombord på kryssningen
Speciellt: När klockan är 12.00 i Sverige är den 15.00 i Dubai. Vid besök i moskéer finns det särskilda krav på klädsel.

20 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.9 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Dubai

Dubai & Abu Dhabi

Jordanien

Norra Indien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se