Dag 1. Hemorten – Strasbourg
Vi flyger till Frankfurt på morgonen och åker vidare till Strasbourg. Under eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i buss i Strasbourg. Staden är belägen vid Rhen och dess biflod Ill och har länge utgjort en viktig knutpunkt för fransk och tysk kultur. Efter turen checkar vi in på centralt belägna hotell Mercure Centre Petite France

Dag 2. Strasbourg och ombordstigning på M/S Léonard de Vinci
Förmiddagen fri för egna aktiviteter. Under sen eftermiddag åker vi till M/S Léonard de Vinci. Vi inkvarterar oss i våra bekväma hytter och samlas sedan för en välkomstdrink där kaptenen och hans personal introducerar sig själva och båten. Middag ombord. Under våra dagar ombord ingår helpension inklusive drycker. På eftermiddagarna ingår eftermiddagskaffe eller te med fika ombord på båten. Vid måltiderna ingår husets vin, öl, mineralvatten, juice, kaffe och te.

Dag 3. Mannheim – Heidelberg – Eberbach
På morgonen anländer vi till Mannheim där en halvdagsutflykt till Heidelberg väntar. Vi får se Heidelbergs slott med dess vackra trädgård och storslagna utsikt över staden, floden Neckar och dalen. Därefter gör vi en gemensam stadsrundtur och får även tid till att strosa omkring på egen hand innan vi åker tillbaka till vår båt. Vi fortsätter vår färd mot Eberbach längs den vackraste delen av Neckar.

Dag 4. Eberbach – Mainz – Frankfurt am Main
Frukost på morgonen medan vi fortsätter vår kryssning mot Mainz, industristaden vid sammanflödet av Main och Rhen. Vi gör ett kortare stopp i Mainz innan vi återvänder för avresa mot Frankfurt.

Dag 5. Frankfurt am Main – Aschaffenburg
En cirka tre timmar lång stadsrundtur i Frankfurt am Main, Tysklands ledande finans- och börsstad. Vi börjar turen med buss och fortsätter sedan till fots. Vi får även tid att strosa runt på egen hand. Vi lämnar Frankfurt am Main och färdas längs den vackraste delen av Main till Aschaffenburg. Ankomst till Aschaffenburg på kvällen.

Dag 6. Aschaffenburg – Rüdesheim
Vi anländer till Rüdesheim under sen eftermiddag. Vi tar ett minitåg genom Rüdesheims vinområde och får provsmaka vin i en vinkällare innan vi besöker museet ”Siegfrieds mekaniska musikkabinett”. Efter middag finns det möjlighet att besöka gamla stan och strosa runt på Drosselgasse.

Dag 7. Rüdesheim – Cochem
Vi passerar den berömda klippan från vilken Lorelei enligt sägnen lockade de förbifarande med sin trolska sång och sina gyllene lockar. När vi passerat Koblenz fortsätter vår färd på Mosel. Vi anländer till den lilla staden Cochem. Vi får lite tid på egen hand i den medeltida staden innan vi återvänder till båten för vår sista middag tillsammans. Kvällen avslutas med dans ombord.

Dag 8. Cochem – Bernkastel-Kues – Hemorten
Efter lunch anländer vi till Bernkastel-Kues. Vi åker med buss till Frankfurts flygplats och beräknas nå vår hemort under sen kväll.

Hyttinformation
Alla hytter är lika stora och har likvärdig standard med AC, toalett/dusch, sängar på golven, fåtöljer och stora fönster. Det som skiljer hytterna åt är de olika våningsplanen. I resans pris ingår hytt på huvuddäck. Tillägg per hytt för boende på övre däck 1 995:-.

M/S Léonard de Vinci
Rederiet Croises kryssningsbåt seglar under fransk flagg. Alla hytter är rymliga och ligger utsides med fönster. Ombord finns bekvämligheter som restaurang, loungebar med dansgolv, soldäck med solstolar, bibliotek och servicebutik. Varje dag blir vi serverade frukost, lunch och middag ombord.

Ingår: Flyg t/r · en övernattning i Strasbourg med frukost · 6 övernattningar ombord på flodkryssaren M/S Léonard de Vinci inklusive helpension och dryck · välkomstdrink · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum och enkelhytt 2 795:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Dricks till lokala guider och personal ombord på båten tillkommer. Räkna med cirka 5 euro per resenär och dag. Passet måste vara giltigt i 6 månader efter hemkomst.

Andra liknande resor:

Cykel Moseldalen

Vandring Rhendalen

Rhendalen

Rüdesheim

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se