Dag 1. Hemorten – Brighton
Vi flyger till London där vår reseledare tar oss till bussen som kör oss till den engelska sydkustens pärla Brighton. Vi besöker The Royal Pavillon, det exotiska palatset med influenser från Indien och Kina som byggdes som ett havsnära nöjespalats åt kung Georg IV och idag är en symbol för staden och ett välbesökt museum. Vi checkar in på vårt hotell Jurys Inn i centrala Brighton. Middag på egen hand. 

Dag 2. Brighton och ombordstigning på Navigator of the Seas
Frukost och utcheckning innan vi beger oss västerut till staden som brukar kallas Europas kryssningshuvudstad, Southampton. Härifrån utgick både Mayflower och Titanic när det begav sig och än idag har många olika kryssningar sin start här. Här får vi tid att bekanta oss med staden och äta lunch på egen hand. Under eftermiddagen checkar vi in på Royal Caribbeans fartyg Navigator of the Seas och bekantar oss med vårt flytande hem för de kommande dagarna. Ombord på fartyget har vi helpension under hela vistelsen och vi avnjuter vår första middag ombord tillsammans denna kväll.

Dag 3. Till havs
Hela dagen spenderas till havs och ombord finns en mängd aktiviteter och underhållning att ta del av. 

Dag 4. Bilbao
Idag ankommer vi till Bilbao som är Spaniens sjätte största stad. Denna industristad fick nytt liv då det fantastiska Bilbao Guggenheim-muséet byggdes. 

Dag 5. La Coruña
Dagens hamn är La Coruña dit vi ankommer under morgonen. La Coruña är en viktig hamnstad och är regionens centrum för handel och kultur.

Dag 6. Till havs
Hela dagen spenderas till havs och ombord finns en mängd aktiviteter och underhållning att ta del av. 

Dag 7. Cherbourg
När vi ankommer till Cherbourg under tidig morgon möts vi av en stad som har allt man önskar sig av en fransk kuststad; vackra trädgårdar, mysiga små butiker och fina restauranger. Staden har även haft stor betydelse för tidiga transatlantiska resor och båtbyggen.

Dag 8. Le Havre, Paris
Under morgonen lägger vårt fartyg till i Le Havre, vars hamn ligger cirka två timmar från huvudstaden Paris belägen på båda sidorna av floden Seine. Den norra sidan var historiskt ett område där kungligheter och rika levde. Idag finns här regeringsområdet och det kommersiella distriktet medan den södra sidan däremot är mer känt som intellektuellt och bohemiskt. 

Dag 9. London – Hemorten
På morgonen kommer vi till hamnen i Southampton efter vår vecka till sjöss. Här väntar vår buss som tar oss till flygplatsen och vi checkar in för flygresan hem.

Navigator of the Seas
Navigator of the Seas är ett fartyg i Voyager-klassen. Alla våra hytter är rymliga och ligger utsides med fönster. Ombord finns bekvämligheter som restauranger, loungebar med dansgolv, soldäck med solstolar, pooler och en butiksgata. Varje dag blir vi serverade frukost, lunch och middag ombord. Fartyget erbjuder också flera utflykter i städerna vi lägger till i. Dessa bokas enklast via rederiets hemsida innan avresa. Ni finner all information om utflykterna som erbjuds här: https://goo.gl/gFEXQX

Ingår: Flyg t/r · en övernattning i Brighton · besök på Royal Pavillion i Brighton · 7 övernattningar i utsideshytt på Navigator of the Seas inklusive helpension och dryck · engelsktalande lokalguider · reseledare
Tillägg: Enkelhytt 6 130:- · Balkonghytt 5 780:- · utflykter
Resevaluta: Brittiska pund och euro

Andra liknande resor:

Vandring Toscana

Eoliska öarna

Strasbourg 4d

Vandring Sardinien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se