tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.30 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Louisiana – Köpenhamn
Vi åker genom södra Sverige och tar färjan från Helsingborg till Helsingör. Sedan kör vi längs den vackra Strandvejen till  Humlebaek där Louisiana är beläget. Här har vi nu möjlighet att utforska museet och dess fantastiska omgivningar och på egen hand äta en god lunch. Under eftermiddagen fortsätter vi söderut till Köpenhamn och checkar in på centralt belägna Scandic Webers där vi har nära till exempelvis Tivoli, Ströget, Rådhusplatsen och ett brett restaurangutbud. 

Dag 2. Köpenhamn – Hemorten
Efter frukost har vi tid att på egen hand se mer av den danska huvudstaden. Utöver shopping och mat i världsklass erbjuder Köpenhamn även många intressanta museer, såsom Statens Museum for Kunst som är Danmarks största konstmuseum och Glyptoteket som visar både historisk och modern konst i unika miljöer. Under eftermiddagen lämnar vi Köpenhamn och återvänder hemåt. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 19.00.


Utställningar Louisiana 2019

Nedan beskrivs ett urval av utställningarna på Louisiana under 2019. För mer information om kommande utställningar besök museets hemsida https://www.louisiana.dk/udstillinger/kommende.

Pipilotti Rist (1 mars – 23 juni)
Louisiana står värd för den schweiziska konstnären Pipilotti Rists verk som baserar sig på teman såsom kropp, teknologi, rymden, kön och natur. Det är den första stora utställningen i Danmark som fokuserar på konstnärens verk.

Liu Xiaodong (21 mars – 10 juni)
Louisiana presenterar stolt en av Kinas mest framstående samtida konstnärer. Han avbildar scener från det moderna livet runtom i världen, och nu visas hans nya serie från Grönland på plats i Louisiana.

Homeless Souls (28 juni – 15 september)
Utställningen grundar sig i konstens förmåga att visa historiska ögonblick och fokuserar på angelägna frågor såsom migration, konflikter och revolutioner.

Generation Wealth (22 augusti 2019 – 26 januari 2020)
Konstnären Lauren Greenfield skapar i sin utställning en bild av den galna konsumtionshets som påverkat vårt samhälle de senaste årtiondena och hur drömmen att se både rik och vacker ut fortsätter florera.

Ingår: Buss t/r · en övernattning i dubbelrum · en frukost · inträde till Louisiana · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 645:-
Resevaluta: Danska kronor

Andra liknande resor:

Louisiana

Helsingör

Ven

Fredriksdal

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se