tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Åbenrå
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Vi kommer fram till Åbenrå på södra Jylland där vi bor på Hotel Europa. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Utflykt Mögeltönder och Flensburg
Frukost på hotellet. Idag börjar vi dagen med en utflykt till danska Mögeltönder. Här gör vi en promenad från Slotsgaden till Schackenborg slott där vi får en guidad rundvisning. Vi åker sedan vidare till Tönder där vi får tid att flanera bland byns mysiga gator. Lunch på egen hand. På eftermiddagen åker vi över till Tyskland och gör ett stopp vid gränshandeln. Vi fortsätter till Flensburg där vi promenerar längs gågatan och besöker Braasch Rum. Här vi får en inblick i Flensburgs traditionella framställning av rom och får även provsmaka ett glas innan vi återvänder till Danmark. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 3. Utflykt Römö och Sylt
Frukost. Vi inleder dagen med att åka över fördämningen till Römö. Ön är en riktig pärla mellan Västerhavet och Vadehavet. Naturen är mycket speciell natur och det finns ett imponerande fågel- och djurliv. Römö är mest känd för sin långa och breda sandstrand, som är hela 15 km lång. Här styr ebb och flod det dagliga livet. Från Havneby tar vi färjan över till den tyska grannön Sylt, den största och nordligaste av de Nordfrisiska öarna. Detta är en populär semesterö med ändlösa stränder. Vi gör en rundtur med vår buss och får också tid för egna strövtåg i orten Westerland. Senare tar vi oss från Sylt med biltåget över vägbanken Hindenburgdamm till fastlandet. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 4. Åbenrå – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut ifrån hotellet och kliver ombord på vår buss för hemresa. Vi reser norrut via Bältbroarna och passerar Odense på ön Fyn. Vi beräknar vara i Malmö 15.30, Göteborg 19.45 och Stockholm 20.45.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1475:-
Resevaluta: Danska kronor och euro

Andra liknande resor:

Flensburg

Flensburg

Legoland

Danska idyller

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se