Dag 1. Hemorten – Amsterdam
Vi flyger till Amsterdam och tar oss sedan vidare till vårt hotell Westcord Art Hotel. Hotellet är beläget nära en busshållplats varifrån vi tar oss till centralstationen på strax under 20 minuter. Under resan tar vi oss runt med lokala transportmedel då det är ett smidigare transportsätt i tätbebyggda Amsterdam. I resans pris inkluderas lokaltrafikkort som är giltigt i 96 timmar från första användning. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. 

Dag 2. Amsterdam
Idag är det dags att lära känna den nederländska huvudstaden närmare. En historisk atmosfär i kombination med mentaliteten hos en modern storstad skapar en vänlig och avslappnad miljö. Vi tar bussen in till stadens centrum och inleder med en båttur på stadens charmiga kanaler där vi upplever dess vackra arkitektur på ett helt annat sätt än från gågatorna. Vi har sedan resten av dagen fri att njuta av staden på egen hand och tar oss runt med lokaltrafiken.

Dag 3. Tillvalsutflykt Haag
Efter frukost på vårt hotell finns det idag möjlighet att upptäcka Amsterdam på egen hand eller följa med på en utflykt till Nederländernas administrativa centrum Haag. I denna moderna storstad finner vi en mängd ambassader, Nederländernas regerande instanser och det vackra Fredspalatset som inhyser den internationella domstolen, ett av FN:s sex huvudorgan. Under dagen besöker vi även det alldeles särskilda konstverket Panorama Mesdag. Målningen är en så kallad rundmålning med en diameter på omkring 36 meter och vi upplever den från en plattform i mitten av rummet. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris 395:-

Dag 4. Amsterdam
Idag har vi hela dagen att på egen hand uppleva Amsterdam. Här finns bland annat en stor mängd museer. Allt från de klassiska konstmuseerna såsom Riksmuseet och Stedelijk Museum till kattmuseum, museum för handväskor och så klart både Anne Franks och Rembrandts hus. Biljetter till många av de populära museerna måste bokas i förväg på respektive museums hemsida. Vid bokning online väljer man ofta en tidpunkt för inträde vilket har minskat de köer som varit ett stort problem i Amsterdam. Vi rekommenderar därför att boka besök under denna dag då vi inte har några andra aktiviteter planerade.

Dag 5. Amsterdam – Hemorten
Frukost och sedan avfärd mot flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · båttur · lokaltrafikkort 96 timmar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 675:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Kryssning Rhen

Höjdpunkter Holland

Holland

Cykel Holland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se