Dag 1. Hemorten – Amsterdam
Vi flyger till Amsterdam där vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till vårt hotell Ramada Apollo Amsterdam Centre i västra delarna av staden. Hotellet är beläget nära en spårvagnshållplats varifrån vi tar oss till det stora torget Dam, mitt i staden, på cirka 20 minuter. Under resan tar vi oss runt med lokala transportmedel då det är ett smidigare transportsätt i tätbebyggda Amsterdam. I resans pris inkluderas lokaltrafikkort som är giltigt i 96 timmar från första användning. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Amsterdam
Idag är det dags att lära känna den nederländska huvudstaden närmre. En historisk atmosfär i kombination med mentaliteten hos en modern storstad skapar en vänlig och avslappnad miljö. Vi tar spårvagnen in till stadens centrum och inleder med en båttur på stadens charmiga kanaler där vi upplever dess vackra arkitektur på ett helt annat sätt än från gågatorna. Vi har sedan resten av dagen fri att njuta av staden på egen hand och tar oss runt med lokaltrafiken.

Dag 3. Tillvalsutflykt Haag
Efter frukost på vårt hotell finns det idag möjlighet att följa med på en utflykt till Nederländernas administrativa centrum Haag. I denna moderna storstad finner vi en mängd ambassader, Nederländernas regerande instanser och det vackra Fredspalatset som inhyser den internationella domstolen, ett av FN:s sex huvudorgan. Under dagen besöker vi även det alldeles särskilda konstverket Panorama Mesdag. Målningen är en så kallad rundmålning med en diameter på omkring 36 meter och vi upplever den från en plattform i mitten av rummet. Motivet är den strandnära byn Scheveningen och om vädret tillåter kan vi även besöka den verkliga platsen innan vi vänder åter mot Amsterdam. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris 395:-

Dag 4. Amsterdam
Idag har vi hela dagen att på egen hand uppleva Amsterdam. Här finns bland annat en stor mängd museer. Allt från de klassiska konstmuseerna såsom Riksmuseet och Stedelijk Museum till kattmuseum, museum för handväskor och så klart både Anne Franks och Rembrandts hus. Biljetter till många av de populära museerna måste bokas i förväg på respektive museums hemsida. Vid bokning online väljer man ofta en tidpunkt för inträde vilket har minskat de köer som varit ett stort problem i Amsterdam. Vi rekommenderar därför att boka besök under denna dag då vi inte har några andra aktiviteter planerade.

Dag 5. Amsterdam – Hemorten
Frukost och utcheckning. Därefter fri tid tills bussen hämtar oss för att köra oss till flygplatsen för vidare färd hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · båttur · lokaltrafikkort 96 timmar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 345:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 27/5 finns tyvärr inte möjlighet att boka vår tillvalsutflykt till Haag.

Andra liknande resor:

Amsterdam

Holland

Holland

Cykel Holland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se