Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Budapest
Vi flyger till Budapest. Vår reseledare tar oss till vår transferbuss och sedan åker vi till vårt hotell Leonardo Hotel Budapest som ligger i stadsdelen Pest, cirka 20 minuters promenad från saluhallen. Här bor vi i tre nätter. Första kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Budapest
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i Ungerns huvudstad. Under vår rundtur får vi bland annat se Mattiaskyrkan, Fiskarbastionen, Gellértberget, broarna, Hjältarnas torg, parlamentsbyggnaden och operan. Efter en innehållsrik och intressant guidning har vi sedan resten av dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 3. Budapest
Frukost på vårt hotell. Idag har vi hela dagen fri och kan på egen hand utforska denna vackra stad belägen vid Donau. Staden består av stadshalvorna Buda på den västra sidan om Donau och Pest på den östra. Sevärdheterna här är många tack vare stadens långa historia. På den stora gågatan Váci utca finns ett brett utbud av affärer och restauranger och i södra änden av gatan ligger den berömda saluhallen där vi hittar allt mellan himmel och jord, såsom ungerska korvar, kryddor och ostar. Vill man koppla av passar det bra att besöka något av de anrika ungerska termalbaden.

Dag 4. Budapest – Bratislava
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och reser vidare nordväst till Slovakiens huvudstad Bratislava. Vi anländer till Bratislava vid lunchtid och får fri tid för lunch. Under eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i buss tillsammans med vår lokalguide. Vi ser bland annat rådhuset, Mikaelsporten, Nationalteatern och Sankt Martinsdomen. Efter rundturen checkar vi in på Ibis Bratislava Centrum för två nätter. Gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 5. Utflykt slottet Cerveny Kamen och vinprovning
Frukost och sedan reser vi cirka fyra mil till det medeltida slottet Červený Kameň som ligger i närheten av byn Castá. Här får vi en guidad rundtur på slottet som idag är en del av det Slovakiska nationalmuseet med permanenta utställningar där man kan se möbler och inredning från förr. Vi besöker sedan den genuina vinrestaurangen Vinum Galéria Bozen i Pezinok där vi äter en gemensam lunch. Därefter får vi prova några av husets viner. Vi beräknas vara tillbaka i Bratislava under eftermiddagen.

Dag 6. Bratislava – Wien
Frukost och därefter lämnar vi vårt hotell och Bratislava och reser vidare västerut till Wien. Efter cirka en timmes färd når vi Österrikes huvudstad där vår lokalguide möter oss för en stadsrundtur. Vi ser bland annat det kejserliga slottet Hofburg, Stefansdomen, Spanska ridskolan och Burgteatern. Vi äter sedan en gemensam lunch på en av stadens restauranger. Under eftermiddagen åker vi till Mercure Wien Westbahnhof i centrala Wien där vi bor i två nätter. Eftermiddag och kväll är fri för egna aktiviteter.

Dag 7. Schönbrunn och gastronomisk kväll i Wien
Efter frukost besöker vi slottet Schönbrunn tillsammans med vår lokalguide. Liksom Wiens historiska stadskärna finns slottet med på Unescos världsarvslista. Vi gör en rundvandring i delar av slottet och ser några av dess höjdpunkter. Efter en lärorik förmiddag i vacker miljö har vi sedan eftermiddagen fri. Under tidig kväll samlas vi för en tur till vinkällaren Schlumberger Kellerwelten där vi får en rundvisning och får provsmaka ett glas mousserande vin. Därefter fortsätter vi till en trevlig restaurang för en trerätters middag.

Dag 8. Wien – Hemorten
Frukost och transfer till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 395:-
Resevaluta: Euro och ungerska forinter
Speciellt: På avresan 16/7 bor vi dag 6-8 på Novum Hotel Prinz Eugen i Wien.

Genomsnittligt omdöme

4.5 / 5

Baserat på 33 recensioner

Läs omdömen här!
Andra liknande resor:

Budapest

Budapest

Budapest

Budapest

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se