Dag 1. Hemorten – Freiburg
Vi flyger till Frankfurt där vi blir upphämtade av vår transferbuss som tar oss söderut till staden Freiburg, belägen cirka 30 km från franska gränsen. Här checkar vi in på centralt belägna Intercity Hotel Freiburg. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Freiburg
Efter frukost gör vi en stadspromenad tillsammans med en lokalguide. Freiburgs historiska stadskärna domineras av domkyrkan, Münster, i romansk-gotisk stil. Kvarteren runtomkring har bevarat sin medeltida prägel och här finns pittoreska kullerstensgator kantade av vackra hus. Karakteristiskt för Freiburg är de små vattendragen som rinner genom centrum utmed gatorna, de så kallade Bächle. Efter turen har vi resten av dagen fri att upptäcka staden och dess traditionella julmarknad som breder ut sig i centrum vid Rådhusplatsen, den gotiska Martinskyrkan och på de närliggande gatorna. I över 110 bodar erbjuds ett stort utbud av hantverk och delikatesser från trakten. Freiburg är känd som den gröna staden och här finns gott om grönområden och parker. Från den 456 meter höga kullen Schlossberg har man vacker utsikt över staden. Hit tar man sig på bara tre minuter med bergbanan som utgår från stadsparken. Middag intas på egen hand.

Dag 3. Halvdagsutflykt julmarknaden i Ravennaschlucht
Vi har förmiddagen fri att fortsätta utforska Freiburg. Efter lunch på egen hand åker vi österut, in i Schwarzwald och en av dess dalar, Höllental. Vid Ravenna-ravinen, uppkallad efter den lilla floden Ravenna som strömmar genom området, arrangeras varje år en julmarknad. I denna romantiska skogsmiljö, under en 37 meter hög järnvägsviadukt, finns runt 40 små träbodar med lokalt hantverk, julpynt, mat och dryck. En unik upplevelse! Under sen eftermiddag är vi tillbaka i Freiburg och har sedan resten av kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 4. Freiburg – Hemorten
Efter frukost har vi förmiddagen fri för egna strövtåg i mysiga Freiburg. Senare under dagen åker vi med bussen till flygplatsen i Frankfurt där vi tar planet hem.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 1 middag · guidad stadsrundtur i Freiburg · halvdagsutflykt julmarknaden i Ravennaschlucht · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 795:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Strasbourg

Franska vinvägar

Bodensjön

Tyska vinvägar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se