Dag 1. Hemorten – Mainz
Vi flyger till Frankfurt där vi blir upphämtade av vår transferbuss som tar oss till vårt moderna hotell i Mainz. Det är den största staden i förbundslandet Rheinland-Pfalz, som ligger vackert belägen där floderna Rhen och Main flyter samman. Här bor vi på Intercity Hotel Mainz som ligger på gångavstånd till flera av stadens sevärdheter, så som den 1000-åriga majestätiska domkyrkan, museer och den vackra promenaden längs med Rhen. På kvällen äter vi en välsmakande middag i hotellets hemtrevliga restaurang. Och för den som vill njuta av ett glas vin till maten, är det här helt rätt plats. Vinregionen Rheinhessen är landets största vinproducent, och den unga generationens vinodlare ger med varje årgång prov på sin kunskap och sitt engagemang som åstadkommer viner utöver det vanliga. 

Dag 2. Mainz
Efter frukost på hotellet ger vi oss ut för att utforska Mainz tillsammans med en lokalguide. Här finns bland annat den majestätiska domkyrkan – en av Tysklands mest betydande kyrkobyggnader som grundades så tidigt som år 975. En annan populär sevärdhet är St Stephans kyrka och de sagolikt vackra blå kyrkofönstren som är målade av konstnären Marc Chagall. Efter den cirka två timmar långa rundturen finns det tid till att strosa fritt bland stadens medeltida korsvirkeshus och slingrande kullerstensgränder som kantas av små butiker, mysiga kaféer och restauranger.

Dag 3. Frankfurt
Idag åker vi till Frankfurt och Tysklands största julmarknad. Här har man hållit julmarknader i över 600 år, och än idag är det en av de vackraste och mest besökta julmarknaderna i Europa. Här kan man verkligen njuta av allt som hör den tyska julen till, så som överdådig julbelysning samt gator och torg som fylls av lukten av rostade mandlar och Glühwein. Man kan också åka ånglokomotiv, lyssna på julkonserter, besöka de professionella konstnärernas julutställning och mycket, mycket mer. Vi återvänder till Mainz på eftermiddagen.

Dag 4. Mainz – Hemorten
Efter frukost har vi förmiddagen fri till att utforska lite mer av mysiga Mainz. Passa på att insupa staden från promenaden längs med Rhen eller besök något av stadens fina museer. Trycksaksmuseet Gutenberg museum är till exempel väl värt ett besök, inte minst för den vackra byggnadens skull. Senare under dagen åker vi med bussen till flygplatsen i Frankfurt där vi tar planet hem.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 1 middag · guidad stadsrundtur i Mainz · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 975:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Cykel Rhendalen

Rüdesheim

Rhendalen

Kryssning Rhen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se