Dag 1. Hemorten – Amsterdam
Vi flyger till Amsterdam där vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till vårt hotell Leonardo Royal Hotel Amsterdam. Hotellet är beläget nära en hållplats för stadens metro, härifrån vi tar oss till den livliga stadskärnan på cirka 10 minuter. Under de kommande dagarna tar vi oss runt med lokaltrafiken då det är ett smidigare transportsätt i tättbebyggda Amsterdam.

Dag 2. Nyårsafton
Idag beger vi oss med metro in till centrala Amsterdam där vi gör en båttur på kanalerna, härifrån upplever vi den charmiga staden på allra bästa sätt. Efter båtturen har vi möjlighet att på egen hand utforska staden. Amsterdam är en storstad med en liten stadskärna. De flesta sevärdheter ligger på promenadavstånd från Dam som är det stora torget mitt i staden. Vi tar oss tillbaka till hotellet på egen hand med lokaltrafik och på kvällen samlas vi åter för vår gemensamma nyårsmiddag.

Dag 3. Nyårsdagen
Efter en skön sovmorgon har vi hela dagen att på egen hand uppleva Amsterdam. Här finns bland annat en stor mängd museer. Allt från de klassiska konstmuseerna såsom Riksmuseet och Stedelijk Museum till kattmuseum, museum för handväskor och så klart både Anne Franks och Rembrandts hus. Trots helgdag så har många av museerna öppet men biljetter till flera av de populära museerna måste bokas i förväg på respektive museums hemsida. Vid bokning online väljer man ofta en tidpunkt för inträde vilket har minskat de köer som varit ett stort problem i Amsterdam. Vi rekommenderar därför att boka besök under denna dag då vi inte har några andra aktiviteter planerade. Att bara flanera längs kanalerna och koppla av på ett av de många kaféerna kan annars varmt rekommenderas.

Dag 4. Amsterdam – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Vi har tid för egna strövtåg fram tills vår buss kör oss till flygplatsen för vidare färd hemåt. 

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · nyårsmiddag · båttur · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 795:- · kostnader för lokaltrafik
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Amsterdam

Holland

Holland

Höjdpunkter Holland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se