Dag 1. Hemorten – Madrid
Vi flyger till Madrid där vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd mot centrum. Här checkar vi in på hotell Victoria 4 och äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Madrid
Efter frukost är det dags att upptäcka Spaniens huvudstad tillsammans med vår lokalguide. Stadens medelpunkt är det livliga torget Puerta del Sol där många historiska händelser har utspelats, och inte långt därifrån ligger det kungliga slottet. Öster om gamla Madrid breder bourbonernas Madrid ut sig. Här byggde de storslagna torg med fontäner, en triumfbåge och det som senare blev Prado, ett av världens förnämsta konstmuseer. Här avslutar vi vår stadsrundtur, och resten av dagen är fri för egna strövtåg. För den som vill utforska det 200-årsjubilerande Pradomuseet närmare erbjuder vi en guidad tur på museet. Här finns bland annat världens främsta samling av spansk konst. Turen behöver förbokas innan avresa. Pris 295:-

Dag 3. Madrid – Valencia
Vi lämnar Madrid och reser österut mot hamnstaden Valencia. På vägen dit stannar vi till i den pittoreska småstaden Alarcón, som främst är känd för sitt moriska slott. Här intar vi en trerätters lunch med tillhörande vin och njuter av det välbevarade slottets atmosfär. Vi fortsätter sedan till Valencia, där vi checkar in på hotell Rey Don Jaime och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Valencia
Efter frukost väntar Spaniens tredje största stad på att upptäckas. Tillsammans med en lokalguide gör vi en rundtur och ser bland annat den gamla silkesbörsen La Lonja de la Seda (silkesbörsen) som byggdes på 1400- och 1500-talet och är ett av Unescos världsarv. I den historiska stadskärnan finns även det äldsta kvarteret Barrio del Carmen som karakteriseras av trånga gator och gränder. Men Valencia har även en stadsdel med futuristisk arkitektur. Arkitekten Santiago Calatrava, född i Valencia, har ritat flera byggnader i kulturkomplexet ”Konst- och vetenskapsstaden” vid floden Turia. Han är för oss svenskar kanske främst känd för att ha ritat Turning Torso i Malmö. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 5. Valencia
Idag åker vi på utflykt till den charmiga småstaden El Palmar, som ligger i hjärtat av Iberiska halvöns största våtmarksområde L’Albufera. Området är berömt för sina risodlingar, och i El Palmar äter vi givetvis paella till lunch. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter i Valencia. Vår reseledare kommer gärna med tips på saker att se och göra.

Dag 6. Valencia – Barcelona
Vi lämnar Valencia och åker norrut mot Barcelona. På vägen stannar vi till i Tarragona, som är Kataloniens näst största stad och tillika ett världsarv tack vare sin anrika historia. Här får vi tid för att äta lunch på egen hand innan vi fortsätter till Barcelona. Väl framme checkar vi in på hotell Senator Barcelona Spa och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Barcelona
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en rundtur i den katalanska huvudstaden, som är känd för sin blandning av gammalt och nytt. Detta har inte minst Antoni Gaudí och hans konstnärskollegor inom den så kallade katalanska modernismen bidragit till. Kyrkan La Sagrada Familia och flera andra byggnader i denna jugendstil gör Barcelona till Europas kanske mest färggranna och fantasifulla stad. I den äldsta stadsdelen Barri Gòtic hittar vi kvarter och smala gränder som tar oss tillbaka till medeltiden. Resten av dagen är fri för egna strövtåg.

Dag 8. Barcelona – Hemorten
Vi checkar ut från vårt hotell och åker till Barcelonas flygplats för vidare färd hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 495:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Madrid

Madrid

Baskien

Spaniens nordkust

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se