Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Salamanca
Vi flyger till Madrid. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till Salamanca, cirka 21 mil väster om Madrid. Vi checkar in på Hotel Silken Ronda Dalba Central och äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Salamanca
Efter frukost ger vi oss ut på en stadsrundtur i universitetsstaden Salamanca, belägen i provinsen Kastilien och León. Staden grundades för cirka 2 400 år sedan av kelterna och den gamla stadskärnan är sedan 1988 ett Unescovärldsarv. Salamanca var europeisk kulturhuvudstad 2002 och har Spaniens äldsta universitet. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter

Dag 3. Salamanca – Bilbao
Frukost och avresa norrut till Baskiens största stad, Bilbao. Staden ligger vid floden Nervión nära Biscayabukten. Under eftermiddagen besöker vi Guggenheimmuseet som öppnades 1997. Här ser vi modern och samtida konst från hela världen. Vi får frid tid att strosa runt i staden innan vi checkar in på Hotel Ercilla och äter en gemensam middag.

Dag 4. Bilbao – San Sebastián – Zaragoza
Efter frukost checkar vi ut och reser till kuststaden San Sebastián. Staden grundades 1181 som en handelshamn för inlandet och är idag ett populärt turistmål med sin pittoreska gamla stadsdel och sina goda surfmöjligheter. Vi gör en stadsrundtur som avslutas med en god tapaslunch. Vi reser vidare söderut till Zaragoza där vi bor på Hotel Eurostars en natt. Gemensam middag på kvällen

Dag 5. Zaragoza – Barcelona
Frukost. Vi åker österut till storstaden Barcelona i Katalonien. Vid ankomst gör vi en rundtur med lokalguide. Staden är känd för sin blandning av gammalt och nytt. Detta har inte minst Antoni Gaudí och hans konstnärskollegor bidragit till. Kyrkan La Sagrada Familia och flera andra byggnader i katalansk jugendstil gör Barcelona till Europas kanske mest färggranna och fantasifulla stad. I den äldsta stadsdelen Barri Gòtic hittar vi kvarter och smala gränder som tar oss tillbaka till medeltiden. Vi bor två nätter på Hotel Catalonia Plaza. Middag på hotellet.

Dag 6. Barcelona
Efter frukost har vi en fri dag i metropolen Barcelona. Vår reseledare ger gärna förslag på utflykter och aktiviteter.

Dag 7. Barcelona – Valencia
Frukost. Vi reser söderut längs den vackra medelhavskusten till Valencia. Vi stannar för lunch på egen hand i Tarragona. Vi bor två nätter på Hotel Rey don Jaime. Middag på hotellet.

Dag 8. Valencia
Efter frukost väntar Spaniens tredje största stad på att upptäckas. Tillsammans med en lokalguide gör vi en rundtur och ser bland annat den gamla silkesbörsen La Lonja de la Seda som byggdes på 1400- och 1500-talet och är ett av Unescos världsarv. I centrum finns även de äldre kvarteren i Barrio del Carmen som är fyllda av trånga gator och gränder. Arkitekten Santiago Calatrava har ritat flera byggnader i kulturkomplexet ”Konst- och vetenskapsstaden” vid floden Turia. Han är för oss svenskar kanske främst känd för att ha ritat Turning Torso i Malmö. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 9. Valencia – Madrid
Frukost och avresa till Spaniens huvudstad Madrid, där vi gör en guidad rundtur. Madrids medelpunkt är det livliga torget Puerta del Sol där många historiska händelser har utspelats. Inte långt därifrån ligger kungliga slottet. Öster om gamla Madrid breder bourbonernas Madrid ut sig. Här byggde de storslagna torg med fontäner, en triumfbåge och det som senare blev Prado, ett av världens förnämsta konstmuseer. Vi checkar in på Hotel Agumar där vi bor i två nätter. 

Dag 10. Madrid
Efter frukost har vi en fri dag i härliga Madrid. Vår reseledare ger gärna förslag på aktiviteter och utflykter. Middag på hotellet.

Dag 11. Madrid – Hemorten
Tidig frukost och avresa mot flygplatsen. Vi ankommer till hemorten under förmiddagen

Ingår: Flyg t/r · 10 övernattningar i dubbelrum · 10 frukostar · en lunch · 6 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 3 125:-
Resevaluta: Euro

99 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Madrid

Pilgrimsvägen

Vandring Andorra

Barcelona

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se