Dag 1. Hemorten – Tokyo
Vi påbörjar vår flygning mot Japan.

Dag 2. Tokyo
Vi anländer till flygplatsen i Tokyo där vi möts upp av vår engelsktalande guide. Här ger vi oss omedelbart ut i den fascinerande mångmiljonstaden, och får en rundtur till några av stadens mest imponerande sevärdheter. Vi kommer bland annat att besöka Tokyos äldsta tempel, den konstgjorda ön Odaiba samt åka på en guidad båttur, där vi får chansen att se metropolen från vattnet.

På eftermiddagen checkar vi in för tre nätter på vårt trevliga Hotel Monterey Hanzomon, som ligger mitt i centrala Tokyo. På kvällen samlas vi och äter middag.

Dag 3. Tokyo
Idag har vi dagen fri till att upptäcka Tokyo på egen hand. Tokyo brukar kallas kontrasternas stad, och det är inte svårt att förstå varför. Bakom varje skyskrapa finns ett tempel, och neonljus och folkträngsel varvas med lugna kvarter. 

Tilläggsutflykt till Nikko

Idag finns möjlighet till att följa med till staden Nikko – Japans mest populära turistattraktion. I Nikko finns till exempel Tokugawa-shogunatets mausoleum, som det tog två år för tusentals av japans skickligaste hantverkare att färdigställa. Staden är dessutom naturskönt belägen vid sjön Chuzenji, där den ligger omgiven av en trolsk skog av cederträn. Under utflykten äter vi lunch på en lokal restaurang. Pris 1 195:- (Utflykten genomförs vid minst 10 anmälda)

Dag 4. Tokyo
Att upptäcka Tokyo görs inte på en dag, därför ger vi oss ut på ytterligare en guidad tur till staden. Några höjdpunkter under dagen är bland annat Tsukijis fiskmarknad, shinto-helgedomen Meiji jingū som byggdes under början av 1900-talet samt världens mest trafikerade korsning – Shibuya crossing. Vi besöker även det historiska museet Edo Tokyo Museum och den ”finare” stadsdelen Ginza, där det finns många varuhus, butiker och restauranger. Under dagen äter vi lunch på en lokal restaurang.

Dag 5. Tokyo – Kamakura – Hakone – Mount Fuji
Idag gör vi en dagsutflykt till kustorten Kamakura. Vackra och lugna Kamakura ligger ungefär en timme utanför Tokyo. Här kommer vi bland annat att besöka den stora Buddhan i brons som är 13 meter hög. Här finns också Hasedera-templet som är känt för sin över nio meter höga elvahövdade staty av barmhärtighetsguden Kannon. Vi fortsätter till Hakone, som är en av Japans äldsta kurorter. Här finns vulkaniska varma källor, vackra sjöar och historiska platser. Under vårt besök kommer vi bland annat att ta en båttur över sjön Ashi och åka med en linbana som erbjuder en fantastisk vy över landskapet. Vi kommer också att besöka Owakudani, som är ett område som ligger runt om en inaktiv vulkan. Framåt eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell, Hotel Kasugai, där vi senare äter middag.

Dag 6. Mount Fuji – Matsumoto – Takayama
Idag börjar vi dagen på Mt. Fuji Visitor´s Center, som ligger precis vid ingången till det stora vulkaniska området. Här finns all information vi behöver gällande utflyktsmål och aktiviteter. Senare under dagen åker vi vidare till Matsumotos mest berömda slott. Stora delar av slottet är från 1500-talet och det månskådande tornet som ligger precis intill tillkom något senare. Även Matsumoto är berömt för sin vackra natur och sina varma källor. Vi åker vidare till Takayama där vi bland annat besöker Sannomachi Street – en gata i den äldre delen av stan där många hus från 1600 - 1800-talet har bevarats. De gamla husen rymmer dessutom många mysiga små kaféer, butiker och sake-bryggerier. Efter rundturen beger vi oss till vårt hotell som ligger i Hida, Best Western Hotel Takayama. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 7. Takayama – Shirakawa-go - Kanazawa
Idag kommer vår guide att ta oss med till Takayama där vi besöker en så kallad morgonmarknad. På marknaden som ligger intill floden i den gamla stan, säljer invånarna en mängd lokala produkter så som hantverk, mat och olika sorters blommor. Innan vi åker vidare gör vi även ett stopp på ett museum där vi har chansen att ta del av utsökt lokalt hantverk som dateras hundratals år tillbaka i tiden. Vårt nästa stopp blir staden Shirakawa-go där vi besöker ett typiskt gasso-hus, som är en sorts gammaldags lantligt hus. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi fortsätter till staden Kanazawa där vi stannar till i ett område med traditionella japanska tehus (chaya). På de exklusiva tehusen underhåller geishor med sång och dans. Vi stannar kvar i Kanazawa för natten och checkar in på centralt belägna Hotel Resol Trinity Kanazawa.

Dag 8. Kanazawa – Kyoto
Efter frukost besöker vi Kenrouken Garden, som är en av Japans vackraste landskapsträdgårdar. Det stora området tillhörde tidigare det närliggande slottet. Här får vi även chansen att se ett tidigare samuraj-distrikt, där samurajer en gång bodde tillsammans med sina familjer. Innan vi åker vidare gör vi ett stopp på en färgstark lokal matmarknad. Vi fortsätter till Kyoto där vi stannar vid templet Kiyomizudera, som ligger på de grönskande kullarna öster om staden, och är ett av de mest hyllade i Japan. I Kyoto kommer vi även att besöka det kända geisha-distrikt. I de karakteristiska gamla trähusen trängs butiker och restauranger med tehus där geishorna underhåller besökarna med japanska konstformer. På eftermiddagen checkar vi in för en natt på vårt hotell i Kyoto, Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo, och möts sedan upp för att äta middag på en lokal restaurang.

Dag 9. Kyoto
Efter frukost fortsätter vi att utforska Kyoto. Vi besöker bland annat templet Ryoanji som är känt för sin speciella stenträdgård samt det guldbeklädda templet Kinkakuji, som ligger sagolikt vackert vid en stor anlagd japansk damm. I Kyoto kommer vi även besöka en kimono-show där vi får ta del av traditionella japanska utstyrslar och japansk kultur. Under vår rundtur besöker vi dessutom ett praktexempel på ett japanskt slättlandsslott samt en matmarknad där det serveras ett brett urval av lokala specialiteter.

Dag 10. Kyoto – Nara – Mount Koya
Idag kommer vårt bagage att transporteras till Osaka dit vi anländer senare under resan, men först ska vi övernatta en natt vid MT. Koya. Vi packar ner ett par saker som vi behöver till övernattningen. Innan vi lämnar Kyoto besöker vi en Shinto-helgedom i södra delen av staden, som är känd för sina tusentals torii-portaler som inramar stigarna som leder upp till det heliga berget Inariyamakanyuchi. Vi besöker dessutom ett sake-museum där vi får smaka på den traditionella japanska drycken. Vi åker vidare till Nara där vi stannar till vid ett historiskt betydelsefullt tempel och den gigantiska parken Nara park. Framåt eftermiddagen kör vi vidare till MT. Koya, där vi ska bo i ett 1000 år gammalt tempel, Sekishoin Temple. Hotellet är inrett i traditionell japansk stil med tatamigolv, bekväma futonsängar och skjutdörrar i papper. På kvällen äter vi en vegetarisk måltid på vårt tempelhotell.

Dag 11. Mount Koya – Hiroshima
Vi inleder dagen med en japansk frukost på hotellet. Därefter ger vi oss iväg till templet Okunoin och dess mystiska och vackra kyrkogård. Här finns det gravar som går så långt tillbaka i tiden som 1100-talet. Därefter åker vi med vår buss till tågstationen i Osaka där vi går ombord på tåget mot Hiroshima. Väl framme kommer vi att bege oss till Hiroshima Peace Memorial Park, som är ett minnescenter som har tillägnats de som föll offer för kärnvapenattacken i augusti 1945. På kvällen checkar vi in på Hotel New Hiroden och äter middag på en lokal restaurang.

Dag 12. Hiroshima – Miyajima – Osaka
Vi inleder dagen med att ta färjan till ön Miyajima. Helgedomen Itsukushimas röda torii som reser sig över vattnet vid ön är verkligen en syn utöver det vanliga. Enligt historien betraktades området en gång i tiden som helg mark, och människor var förbjudna att gå iland, men nu är vem som helst välkommen. Efter vårt besök på ön tar vi tåget från Hiroshima till Osaka, där vi blir guidade till några av stans sevärdheter. Vi kommer till exempel att få se Osakas slott, som är ett av de mest kända slotten i Japan. Därefter beger vi oss till stadens bästa shoppingdistrikt, där det finns tillfälle att köpa souvenirer eller andra föremål som kan hjälpa oss att minnas allt vi har fått uppleva. På kvällen checkar vi in på vårt hotell, Hotel Monterey Grasmere Osaka, och äter en sista middag tillsammans på en lokal restaurang.

Dag 13. Osaka - Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och blir upphämtade med buss som tar oss till Kansai flygplats för att påbörja vår hemresa.

Ingår: Flyg t/r · 11 övernattningar i dubbelrum · 10 frukostar · 7 middagar · 2 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 975:- · utflykt Nikko 1 195:
Resevaluta: Japanska yen
Speciellt: Alla guidningar görs av engelsktalande lokalguider, och vår svenska reseledare översätter kortfattat vid behov. Hotellrummen i Japan är förhållandevis små. Hotellavvikelser kan förekomma, se bekräftelse för korrekt hotell.

Andra liknande resor:

Stora Japan 2018

Tokyo

Japan

Sydkorea & Japan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se