Information om coronavirusetMed anledning av coronaviruset (covid-19) får vi många frågor från er resenärer. Vi tar alltid våra resenärers säkerhet på största allvar och följer noga rekommendationer från myndigheter.

UD avråder från alla utlandsresor
Med anledning av Utrikesdepartementets beslut att avråda från alla utlandsresor fram till den 15/6 så ställer vi in alla resor till utlandet i perioden. Ni kommer bli kontaktade per mail med information om hur återbetalning av inbetalt belopp går till. Är ni inbokade på en resa i perioden, vänligen kontakta inte oss. Vi kommer kontakta er löpande.

När får jag min återbetalning
Återbetalningar görs löpande, ungefär en vecka efter inställd resa har ni pengarna på ert konto.

UD avråder och jag skall resa efter den 15/6
För resor som går till regioner dit UD avråder så tar vi beslut löpande om de skall ställas in. Vi kontaktar er omgående om resan ställs in. Om vi inte har kontaktat er så går resan som planerat.

Kommer min resa att bli av?
Utrikesdepartementet har som ansvar att bestämma var det är säkert att resa. Om UD avråder från en särskild region dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan och återbetala resans kostnad. Detta gäller även andra omständigheter som gör att resan inte kan genomföras t.ex.
- Stängda gränser
- Flygbolag ställer in rutter
När förutsättningar för att genomföra resa inte längre finns så kontaktar vi er omgående. Om ni inte hör något av oss så går resan som planerat.

Vad kan jag göra som ska ut och resa?
Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Folkhälsomyndigheten tillhandahåller också flera goda råd för dig som planerar att resa. Bland annat lyfter man god handhygien som en viktig faktor för att minska smittspridning. Att tvätta händerna noga i varmt vatten och tvål innan måltider och att använda handsprit är välbeprövade försiktighetsåtgärder.

Vad händer om förutsättningarna förändras under en pågående resa?
Vi följer noga utvecklingen på alla våra resmål och bevakar beslut från lokala myndigheter. Beroende på omfattning har vi möjlighet att anpassa planerade aktiviteter och resans innehåll om nya rekommendationer uppstår utmed resans rutt.

Jag vill avboka min resa, vad gäller?
När du bokar en resa med Rolfs Flyg & Buss är du skyddad av paketreselagen. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar därefter. Om vi ställer in en resa kommer vi kontakta dig och återbetala din resa. I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler som återfinns under våra Allmänna resevillkor för paketresor.

Om du har ytterligare frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Senast uppdaterad: 2020-04-03 17:00Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se